"Bībele rokās un cenšas iekļūt dzīvokļos!"; iedzīvotājus satrauc aizdomīgi cilvēki

Lelde Veinberga 4.novembris 2019, 18:40
 
Pixabay
Sociālajos tīklos Burtnieku iedzīvotāji tiek brīdināti par kādu kompāniju, kuri uzrunā garāmgājējus un pat cenšas pierunāt ielaist viņus savā mājoklī.

"Burtniecieši! Šodien pa Burtniekiem klīst 8 gabali afēristi - divas sievietes, viena gados, otra jauna, pavecs vīrietis ar sievieti, divi vīrieši un divi jaunieši, puisis un meitene.

Staigā pāros, Bībele rokās un cenšas iekļūt dzīvokļos. Piezvaniet saviem vecāka gadagājuma radiniekiem, lai nelaiž iekšā, un neielaižas nekādas sarunās.

[...] Attēlos redzami šie personāži un auto ar kuru viņi pārvietojas, ar Igaunijas valsts Nr. zīmēm," sociālā tīkla Facebook vietnē brīdina Lolita.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Jau iepriekš vairākkārt iedzīvotāji brīdināti nelaist savā īpašumā svešus cilvēkus vai pārbaudīt viņu identitāti.

Piemēram, akciju sabiedrība “Gaso” norāda, ka Valsts policija ir reģistrējusi gadījumus, kad viltvārži, uzdodoties par gāzes darbiniekiem, iekļūst privātīpašumos un izdara noziegumus, visbiežāk par saviem upuriem izvēloties gados vecākus iedzīvotājus, kurus ir visvieglāk apvārdot un izdarīt noziegumu.

Tāpat citos gadījumos sveši cilvēki uzdodas par zīlniekiem vai dziedniekiem, aicinot turpināt sarunu cilvēka mājoklī, kur var izkrāpt naudu vai apzagt iedzīvotāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:20

Jaunākās diskusijas