VIDEO: Autovadītājs panāk, ka tiesās Rīgas pašvaldības policistus

tautaruna.lv 30.oktobris 2019, 13:29
 
Jānis Saliņš/F64
2018. gada oktobrī starp kādu autovadītāju un policiju notika incidents, kura dēļ tiesvedība norit vēl šodien, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Toreiz divi pašvaldības likumsargi Strēlnieku laukumā konstatēja nepareizi novietotu transportlīdzekli, kurā piedzēries gulēja vīrietis. Kārtībnieki nevēlējās izrakstīt sodu par neatļautu stāvēšanu, tā vietā izprovocēja iemigušo kungu uz daudz nopietnāku pārkāpumu.

Kad šoferis pēc policistu pavēles izkustējās no vietas, sekoja zibenīga likumsargu rīcība, un policija sodīja vīrieti par braukšanu reibumā.

Toreiz jurists Edgars Džeriņš, kurš tiesā aizstāvēja cietušo šoferi un arī pierādīja viņa nevainīgumu, norādīja, ka lieta nebūt nav galā un policisti saucami pie atbildības Krimināllikuma ietvaros.

Ir pagājis gads kopš notikušā, un prokuratūra ir nodevusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai krimināllietu pret divām Rīgas pašvaldības policijas amatpersonām par šofera provocēšanu vadīt automašīnu dzērumā. Viens no policistiem apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, savukārt otrs - par bezdarbību, jo viņš nereaģēja uz kolēģa prettiesisko rīcību un pieļāva, ka persona vada transportlīdzekli dzērumā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas