Speciālā operācijā Krāslavā aiztur iespējamo naudas izspiedēju

tautaruna.lv 23.oktobris 2019, 17:09
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Vakar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojs izmeklējot naudas izspiešanu 10 000 eiro apmērā, Krāslavā veica speciālu aizturēšanas operāciju. Pārdomātu izmeklēšanas darbību un operatīvu pasākumu rezultātā, aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu tika aizturēts 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš bez jebkāda tiesiska pamatojuma mēģinājis izspiest naudu no kāda vietēja iedzīvotāja. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

2019.gada oktobrī Valsts policijā vērsās vīrietis, kurš ziņoja par personu, kura piedraudot ar vardarbību mēģina izspiest no viņa naudu 10 000 eiro apmērā. Pēc informācijas saņemšanas, nekavējoties tika veiktas nepieciešamas izmeklēšanas darbības, un Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, izplānoja iespējamā izspiedēja aizturēšanas operāciju. 22.oktobrī, aizdomās turētais bija ieradies norunātajā vietā, lai no cietušā saņemtu pieprasīto naudu. Naudas saņemšanas brīdī vīrietis tika aizturēts un no viņa atsavināta summa, par kuras samaksu cietušais ar izspiedēju sākotnēji bija vienojušies.

Pašlaik saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 183. panta 1. daļas - par izspiešanu, savukārt rītdien tiesa lems arī par drošības līdzekļa piemērošanu. Jāpiebilst, ka iespējamais vainīgais jau iepriekš bija nonācis likumsargu redzeslokā un tostarp bijis vairākkārt tiesāts.

Atgādinām, ka saskaņā ar KL 183.panta 1.daļu, par pieprasījumu bez tiesiska pamata atdot mantu vai tiesības uz mantu vai izdarīt kādas mantiska rakstura darbības, piedraudot ar vardarbību cietušajam vai viņa tuviniekiem, piedraudot izpaust apkaunojošas ziņas par cietušo vai viņa tuviniekiem, piedraudot iznīcināt viņu mantu vai radīt viņiem citu būtisku kaitējumu (izspiešana), — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas