Pāvilostas novadā atrasts līķis; policija stāsta, kas noticis

Portāls nra.lv 22.oktobris 2019, 15:42
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par sievietes slepkavību Pāvilostas novadā un nodevušas to prokuratūrai.

Šā gada jūlijā Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Pāvilostas novadā kādā īpašumā ir atrasts sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - vairākām durtām brūcēm. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēta sievietes meita, dzimusi 1991.gadā. Noskaidrots, ka sieviete paņēmusi nazi un ar to uzbrukusi savai mātei, veicot vairākus dūrienus viņas ķermenī. Gūto traumu rezultātā sieviete notikuma vietā mira. Notikuma vietā tika konstatēts, ka 1991.gadā dzimusī sieviete arī ir guvusi savainojumus, tāpēc viņai tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc kā sieviete tika aizturēta.

Aizturētajai sievietei, kura kriminālprocesā tika atzīta par aizdomās turēto, uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Sieviete iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā un nav tikusi sodīta. Aizdomās turētajai tika veikta stacionārā tiesu psihiatriskā ekspertīze un ar eksperta atzinumu ieteikts aizdomas turētajai piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā un tas nosūtīts Liepājas prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajai. Lēmums par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu un tā veidu tiesai būs jāpieņem, izvērtējot riska esamību un ņemot vērā, ka persona, nesaņemot nepieciešamo psihiatrisko aprūpi, var veikt darbības, kas var apdraudēt citus cilvēkus un viņu pašu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas