Beidzot atrisināta nežēlīgās slepkavības lieta Iļguciemā; vainīgais sēž cietumā

tautaruna.lv 16.oktobris 2019, 17:17
 
F64
Pirms divarpus gadiem Rīgā, Iļģuciemā, pēc kautiņa vietējā naktslokālā slimnīcā mira kāds gados jauns vīrietis. Puiša piederīgie visu šo laiku cīnījās par taisnību, skubinot izmeklētājus, līdz lieta nonākusi tiesā. Otrdien par smago nodarījumu taisīts spriedums, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Asiņainie notikumi risinājās 2017. gadā 18. maijā Iļģuciemā, Grīvas ielā, pie naktskluba ”Clubnika” telpām. Tajā naktī klubā satikās divas kompānijas, taču atpūtas laikā jauno vīriešu starpā izcēlās konflikts. Pēc asas vārdu pārmaiņas toreiz 23 gadus vecais puisis sāka nežēlīgi sist savu vienaudzi Iļju. Nodarot vismaz desmit sitienus ar dūrēm un nogāžot oponentu uz dīvāna. Pēc izdarītā sitējs nomierinājās un izgāja ielā uzsmēķēt.

Kad piekautais atjēdzās un saprata, ka jūtas slikti, viņš zvanīja neatliekamās palīdzības dienestam. Iespējams, traumas dēļ un esot šoka stāvoklī, Iļja ātrās palīdzības dienesta dispečeriem nevarēja precīzi nosaukt savu atrašanās vietu. Meklēdams palīdzību, puisis izgāja uz ielas, taču tur vēlreiz satika uzbrucēju. Konfliktētājs nolēma turpināt kautiņu un jau pie bāra telpām divas reizes iesita Iļjam pa seju.

Pēc sitieniem Iļja nokrita uz asfalta un neveiksmīgi atsitās pret trotuāra apmali, zaudējot samaņu. Aptuveni nedēļu puiša tuvinieki dzīvoja slimnīcas palātā, cerot, ka Iļja izdzīvos. Diemžēl tā nenotika, un cietušā tēvs 25. maijā saņēma skumjas ziņas. No gūtajām traumām, tostarp galvaskausa lūzumiem un smadzeņu bojājumiem, jaunais vīrietis mira slimnīcas gultā, tā arī nepamostoties no komas. Iļjas pāridarītājs tika aizturēts, sākās tiesas process, kas vilkās vairāk nekā gadu.

Otrdien Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā atklātā sēdē tika pasludināts Iljas tuviniekiem tik svarīgais un ilgi gaidītais spriedums. Tiesnese apsūdzēto atzina par vainīgu, tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanā, kā rezultātā iestājusies personas nāve.

Vīrietim piespriests cietumsods uz pieciem gadiem un probācijas uzraudzība uz diviem gadiem, tāpat viņam būs jāizmaksā morālais kaitējums cietušā ģimenei 20 000 eiro apmērā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:25

Jaunākās diskusijas