Vīrietis internetā draud jaunām meitenēm viņas nogalināt; atsaukušās 30 cietušās

Lelde Veinberga 3.oktobris 2019, 19:29
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Portāls staburags.lv ziņo par kādu maniaku, kurš izseko jaunas meitenes un draud viņas nogalināt, ja viņas vīrietim atsaka.

Kāda aizkraukliete ir satraukta un sašutusi par to, ka viens vīrietis jaunām meitenēm interneta vietnē “Facebook” raksta vēstules, piedraudot viņas sadurt un nogalināt.

Sieviete vietnē “Facebook” bija publicējusi internetā atrodamās vīrieša fotogrāfijas ar lūgumu atsaukties visus, kas cietuši no viņa draudiem. Viņa informē, ka atsaukušās apmēram 30 cietušās ne tikai no Aizkraukles, bet arī no Jēkabpils, Rīgas un pat no ārzemēm. Vīrietis draud jau apmēram gadu, bet varbūt pat ilgāk.

“Tādas, kā es viņa draudus neņemam nopietni, taču jaunām, nepilngadīgām meitenēm tie rada bailes par savu un radinieku dzīvību, spēcīgu emocionālu traumu. Vietnē “Facebook” viņš veido profilus ar viltus vārdiem un uzvārdiem, publicējot savu fotogrāfiju, viņš profilus maina, izdzēš un atkal izveido citus. [...] Kad strādāju kafejnīcā, redzēju, kā viņš, dzerot kafiju, novēroja jaunas meitenes, publiski neko viņām neteica, taču vēlāk internetā sāka saraksti. Un tā viņš dara joprojām.

Ja meitene atsaka turpināt saraksti, viņš sāk draudēt. Jo vairāk atsaka, jo lielāki draudi, atteikuma gadījumā draud ar vārdiem — tu mirsi, es tevi nogalināšu, tu nestaigāsi, mirsi sāpīgā nāvē, mirs visa tava ģimene, tu būsi invalīde, jūs visi mirsiet.

Vienai meitenei draudēja trīs reizes iedurt ar nazi, citai — divreiz ar metāla stieni. Kāda meitene aizvakar vērsās Aizkraukles policijas iecirknī ar iesniegumu, un viņš pēc tam atrakstīja, lai viņa izņem iesniegumu, apgalvojot: “Zinu, cikos tu ej uz skolu, zinu tavu maršrutu, zinu, cikos krustmāte iet uz darbu!” Tā ir reāla izsekošana un draudi! Ja cilvēks ir garīgi slims, viņam jāatrodas kādā ārstniecības iestādē, nevis jāterorizē jaunas meitenes, jādraud bērniem! Gribam, lai policija sāk kaut ko darīt. Vai tiešām jāgaida, līdz šis vīrietis izpildīs savus draudus? Tad jau būs par vēlu! Kā tas var būt, ka policija neko nevar izdarīt?” uzskata aizkraukliete.

Aizkraukles policijas iecirkņa priekšnieks Renārs Dreijers stāsta, ka iesniegums no meitenes saņemts aizvakar un policijas darbinieki izvērtēs, vai ir noziedzīga nodarījuma sastāvs, tiks iegūti vajadzīgie paskaidrojumi. Viņš apgalvo, ka pēdējā gada laikā neviens cits iesniegums par personu, kuru sauc Ingus Odziņš, nav saņemts, un neesot korekti teikt, ka policija neko nedara, ja iesniegums saņemts tikai aizvakar.

Savukārt sieviete "Staburgas" redakcijai stāsta, ka komentāros internetā viena cietusī apgalvojusi — šī gada martā ir vērusies policijā, iesniedzot iesniegumu un arī ekrānattēlus, taču, kad pēc kāda laika interesējusies par procesa virzību, iesniegums bijis pazudis. Viņa gan nav norādījusi, konkrēti kurā policijas iecirknī vērusies.

Šodien jau vēstījām, ka aizvadītajās dienās Valsts policijā reģistrēti vairāki iesniegumi no iedzīvotājiem Zemgalē par saņemtiem draudiem. Pirms nedēļas kāds 1977.gadā dzimušais izteicis draudus fiziski izrēķināties ar 1946.gadā dzimušu vīrieti. Draudi izskanējuši Koknesē, un šonedēļ vīrietis par tiem paziņojis policijai.

Trešdien pirms plkst.23 nezināmas personas esot draudējušas nodarīt miesas bojājumus 1998.gadā dzimušajam iedzīvotājam Aizkrauklē, Gaismas ielā.

Tāpat trešdien ap plkst.22 līdzīgs gadījums bijis Rīgas ielā Jēkabpilī, kad nenoskaidrota persona draudējusi 1990.gadā dzimušai sievietei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas