Jaunieši par 150 eiro nopērk auto un iekuļas pamatīgās nepatikšanās

tautaruna.lv 15.augusts 2019, 14:25
 
REUTERS/ SCANPIX/LETA
2. augustā trīs jaunieši no Cēsīm devās uz Siguldu, lai no kādas sievietes iegādātos sludinājumu portālā noskatītu automašīnu Volkswagen Golf. Jaunieši par 150 eiro nopirkuši automašīnu, taču mašīnai tūdaļ pēc pārdošanas nav tikusi veikta īpašnieku maiņa. Ņemot vērā, ka automašīnai nebija numurzīmes, jaunieši no citviet Siguldā novietotas Ford automašīnas nozaguši abas numurzīmes un tās piestiprinājuši pie sava jaunā spēkrata. Naktī uz 3. augustu jaunieši ar šo automašīnu devušies atpakaļ uz Cēsīm.

Valsts policijā vērsās cietušais, kura automašīnai bija nozagtas numurzīmes. Valsts policijas Siguldas iecirkņa likumsargi šo informāciju reģistrēja un uzsāka nozieguma izmeklēšanu.

Vakar, 14. augustā, Valsts policijas Cēsu iecirkņa policisti pamanīja pa Cēsu pilsētu vizināmies jau iepriekš policijas redzeslokā nonākušos jauniešus. Pārbaudot viņu automašīnas numurzīmes, tika konstatēts, ka tās ir zagtas. Siguldas iecirkņa policisti sadarbībā ar kolēģiem no Cēsu iecirkņa, jauniešus aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Divi aizturētie jaunieši ir 18 gadus veci, savukārt viens - 17 gadus vecs. Jāpiemin, ka divi no viņiem jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka puišiem ideja nozagt numurzīmes radusies vēl pirms automašīnas iegādes. Jaunieši policijai ir pastāstījuši, ka noziegumu izdarījuši, jo vēlējušies tikai pavizināties.

Tomēr jāuzsver, ka visi jaunieši jau ir sasnieguši vecumu, no kura iestājas kriminālatbildība ar visām izrietošajām sekām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 265. panta trešās daļas - par transportlīdzekļa numura zīmes nolaupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas