"Mikriņš" uz gājēju pārejas notriec meiteni: atklājas jauni fakti par notikušo

tautaruna.lv 13.augusts 2019, 14:11
 
Ekrānuzņēmums no video/Degpunktā
Pirmdien kāds mikroautobusa vadītājs uz gājēju pārejas Āgenskalnā notrieca aptuveni divpadsmit gadus jaunu meiteni. Atklājas jaunas detaļas par notikušo, vēsta raidījums "Degpunktā".

Par maršruta mikroautobusa šofera neuzmanīgo braukšanas stilu sašutuši Āgenskalna iedzīvotāji, kuri ir neizpratnē, kāpēc sabiedriskā transporta vadītājs nepamanīja pusaudzi pārredzamā ceļa posmā.

Āgenskalna iedzīvotājs Dzintars pirmdien kļuva par aculiecinieku negadījumam, kurā cieta nepilngadīga meitene. Vīrietis ir sašutis par notikušo. Viņš stāsta, ka pusaudze mierīgi devās pāri gājēju pārejai, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus, līdz viņai turpat uz ”zebras” virsū uztriecās sabiedriskais transports - mikroautobuss.

Skolniecei līdzi bija mugursoma, kas aizsviesta vairākus metrus uz priekšu, stāsta Dzintars. Meitene kliegusi un raudājusi, līdz no sabiedriskā transporta izkāpa tā vadītājs un caur uzņēmuma dispečeri izsauca ātro palīdzību.

Meiteni nogādāja slimnīcā, jo mediķiem radās aizdomas par galvas traumu. Mikroautobusa šoferis, aculiecinieku prāt, ir avārijas izraisītājs, jo neesot braucis pietiekami uzmanīgi.

Pilnsabiedrības ”Rīgas mikroautobusu satiksme” pa negadījumu sagatavojuši rakstveida atbildi, kas balstīta uz 263. mikroautobusa vadītāja iesniegto paskaidrojumu: ”263. maršruta minibusa vadītājs Rīgā, Nometņu ielā, uz neregulējamas gājēju pārejas ar labā sāna spoguli aizķēra gājēju. Pēc vadītāja sacītā, viņš centies izvairīties no sadursmes, griežot stūri pa kreisi, taču gājēju pāreja ir atdalīta ar drošības saliņu, kas ierobežo manevrēšanas iespējas. Šobrīd vadītājs ir atstādināts no darba pienākumiem līdz brīdim, kamēr tiks noskaidroti visi negadījuma apstākļi.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:24

Jaunākās diskusijas