Atklājas jauni fakti par trīs cilvēku nāvi Bauskas pusē

tautaruna.lv 9.augusts 2019, 11:49
 
Ekrānšāviņš no "Degpunktā" video
Šā gada 1.augusta rītā, vienā no privātmājām, Bauskas novadā, Brunavas pagastā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa policijas darbinieki konstatēja divus mirušus vīriešus bez redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Veicot notikuma vietas apskati, vīriešu dzīvesvietā policisti atrada svaigas un vārītas sēnes, kā arī vienu 2 litru plastmasas pudeli ar 350 ml pildītu šķidrumu. Policisti arī noskaidroja, ka 29.jūlijā, no šīs pašas privātmājas, uz slimnīcu tika nogādāta sieviete, kura nākamajā dienā slimnīcā mira. Saistībā ar šiem gadījumiem tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas – Noziedzīgs nodarījums pret personas veselību, tika nozīmētas ekspertīzes.

Kā viena no sākotnējām versijām tika pieļauta arī saindēšanās ar sēnēm, informēja Valsts policija. Tiesa, vēlāk, 7.augustā, saņemts eksperta atzinums, ka plastmasas pudelē esošais šķidrums ir metanols, kas dod pamatu secināt, ka iespējamais nāves cēlonis ir šī šķidruma lietošana. Izmeklēšanā noskaidrots, ka šo šķidrumu viens no bojāgājušajiem vīriešiem patvaļīgi paņēmis savā darba vietā biodīzeļdegvielas ražotnē.

“Cik es saprotu, runājot ar policiju un pēc pēdējām analīzēm, - tas dzēriens, ko atrada telpā, tas bija metanols. Domāju, ka tā arī ir, ka droši vien dzēruši metanolu. Tā ir ķīmiska viela, ko izmanto biodegvielas ražošanā. Tautā to sauc par “tehnisko spirtu”, varbūt viņi iedomājās, ka tāpēc var dzert. Katrā gadījumā viņi bija brīdināti,” raidījumam "Degpunktā" pauž fermas īpašnieks.

Izrādās, ka vienam no strādniekiem metanols bija brīvi pieejams savā darbavietā. Tiesa, indīgo šķidrumu viņš bija piesavinājies slepus un patvaļīgi izdalījis arī citiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas