Latvieti Īrijā ieliek cietumā uz četriem gadiem

tautaruna.lv 2.augusts 2019, 18:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Trešdien, 31.jūlijā Centrālajā krimināltiesā noslēdzās tiesas prāva pret Latvijas pilsoni Ingu Ozoliņu, kura tika tiesāta saistībā ar viņas partnera lietuvieša Audrius Pukas nogalināšanu, raksta "baltic-ireland.ie".
Pagājušajā mēnesī zvērināto tiesa atzina, ka apsūdzētā nav vainīga slepkavībā, bet ir vainojama nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma, ziņo www.leinsterexpress.ie.

Saskaņā ar šonedēļ pieņemto Centrālās krimināltiesas spriedumu, Ozoliņai cietumā būs jāpavada četri gadi.


Kā jau ziņots, 48 gadus vecā latviete tika apsūdzēta Audrius Pukas slepkavībā Roscrea pilsētā pirms vairāk kā diviem gadiem. Vīrietis nomira no vairākām durtām brūcēm krūtīs. Sieviete noliedza savu vainu slepkavībā un apgalvoja, ka partneris uzbrucis un viņa tikai aizstāvējusies.


Lietas izskatīšanas laikā tika atklāts, ka Ozoliņas partneris bija agresīvs un vardarbīgs, sieviete vairākkārt bija vērsusies pie likumsargiem un Pukas vairākkārt izdots netuvošanās orderis.

Viņa savu dzīvi raksturoja kā elli un apgalvoja, ka incidenta naktī tikai aizstāvējusies.


Lietas izskatīšana ilga vairākas nedēļas un noslēdzās maija beigās ar zvērināto verdiktu. Piecas sievietes un septiņi vīrieši apspriežu telpā pavadīja kopumā 12 stundas, pēc kurām tie tiesai paziņoja, ka nonākuši strupceļā un nespēj pieņemt lēmumu vai apsūdzētā ir vainīga vai nevainīga. Pēc konsultēšanās ar tiesnesi Alexander Owens zvērinātie devās apspriesties vēlreiz un pēc neilga laika atgriezās ar spriedumu - atzīt apsūdzēto Ingu Ozoliņu par vainīgu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma. Šādam verdiktam piekrita desmit no 12 zvērinātajiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas