Pie nama Rīgā atrod mirušu sievieti; policija stāsta, kas atgadījies

tautaruna.lv 24.jūlijs 2019, 12:15
 
Valsts policija
Pagājušajā sestdienā, 20. jūlijā, kādā Rīgas centra daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā tika atrasta 1980. gadā dzimusi sieviete guļam bez dzīvības pazīmēm. Uz notikuma vietu nekavējoties ieradās Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, kuri konstatēja sievietes nāvi un to, ka viņas ķermenis klāts ar zilumiem un sasitumiem.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, likumsargi uzsāka izmeklēšanu. Izrādās, ka iepriekšējā naktī mirusī sieviete kopā ar savu vīru dzīvoklī lietojuši alkoholiskos dzērienus. Starp laulātajiem vīrieša greizsirdības dēļ izcēlies konflikts, kura laikā vīrs sievu piekāvis. Taču drīz vien abi pēc konflikta salīguši un turpinājuši malkot alkoholiskos dzērienus.

Nākamajā dienā pēc kārtīgas atpūtas piekautā sieviete esot devusies prom no mājām, taču pēkšņi saļimusi un diemžēl turpat kāpņu telpā nomirusi.

Netālu no laulāto dzīvesvietas likumsargi aizturēja 1975. gadā dzimušo vīru, kurš aizturēšanas brīdī atradās 4,2 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

22. jūlijā tiesa aizturētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

"Lai vardarbība ģimenē nebeigtos ar smagām sekām, aicinām cietušos un ikvienu, kurš kļūst par liecinieku vardarbībai, nekavējoties informēt policiju pa tālruni 110. Tāpat tiek atgādināts, ka pēc cietušās personas vēlmes policijai ir tiesības pieņemt lēmumu par varmākas nošķiršanu no ģimenes. To ir iespējams izdarīt uz cietušās personas rakstveida pieteikuma pamata," norāda likumsargi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas