Ziemeļīrijā pieķer divas zagles no Latvijas; viena no tām darbojas baznīcā un labdarībā

tautaruna.lv 18.jūlijs 2019, 23:43
 
Pixabay
Jūnija beigās Ziemeļīrijas tiesas priekšā stājušās divas Īrijā dzīvojošas latvietes, kuras veikušas virkni zādzību no veikaliem, atsaucoties uz Impartialreporter.com ziņo Baltic-Ireland.ie.

Abas “garnadzes” četros veikalos nozaga preces vairāk nekā 700 britu mārciņu vērtībā, bet tiesa viņām piesprieda trīs mēnešu cietumsodu, kas nosacīti atlikts uz diviem gadiem.

Gita Jaunozoliņa un Inita Pole stājās tiesas priekšā, kur tika atklāts, ka 2019. gada 15. jūnijā abas ir nozagušas 732 britu mārciņas vērtas preces no veikaliem Asda, Tesco, Marks & Spencer un Dunnes Stores. Abas sievietes atzina savu vainu minētajos pārkāpumos.

Uzstājoties Gitas Jaunozoliņas vārdā, advokāts tiesai paziņoja, ka viņa ir 40 gadus veca divu astoņus un deviņus gadus vecu bērnu māte un strādā par grāmatvedi. Viņš teica, ka viņa kliente ļoti bažījas par to, kā šī notiesāšana ietekmēs viņas turpmāko nodarbinātību. Advokāts turpināja, sakot: “Viņa nespēj sniegt nekādus būtiskus paskaidrojumus par savu rīcību, bet viņa to ļoti nožēlo un ļoti vēlas situāciju labot.” Viņš arī piebilda, ka Jaunozoliņa ir aktīva vietējās baznīcas locekle un labdarības darbiniece.

Advokāts tiesai norādīja, ka arī Inita Pole izjūt “dziļu nožēlu un sirdsapziņas pārmetumus” par viņas rīcību. Viņš arī paskaidroja, ka viņa kliente ir 43 gadus veca sieviete, kurai arī nav iepriekšēju sodāmību abās jurisdikcijās.
Prokurors iepriekš tiesai atklāja, ka nozagtās preces nav derīgas tālākpārdošanai.

Tiesnesis norādīja, ka sievietes “kaut kāda dīvaina iemesla dēļ turpināja zādzības”, bet, kad viņš piebilda, ka slieksnis ir pārsniegts un iespējams cietumsods, viena no apsūdzētajām sabruka un sāka raudāt.

Vēlāk tiesnesis tomēr ņēma vērā viņu ģimenes apstākļus, faktu, ka šis ir abu apsūdzēto pirmais nodarījums, un ka abas ir atzinušas savu vainu.
Viņš piesprieda sievietēm trīs mēnešu cietumsodu, nosacīti atliekot to uz diviem gadiem, un pavēlēja katrai samaksāt 366 britu mārciņu, lai segtu zaudējumus visiem četriem veikaliem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas