Īrijā mazuļa rokas salaušanā vainotajai auklītei jāatgriežas Latvijā

tautaruna.lv 12.jūlijs 2019, 2:03
 
Pixabay
Tiesa Īrijā trešdien atstājusi nesodītu 18 gadus vecu auklīti no Latvijas, kura izmeklēšanas laikā apgalvoja, ka netīšām salauzusi viengadīga mazuļa – savas māsasmeitas roku, mēģinot viņu sabiedēt, lai novērstu meitenītes uzmanību no raudāšanas, atsaucoties uz irishexaminer.com., ziņo "Baltic-Ireland.ie".

Pagājušā gada oktobrī tiesa jaunieti apsūdzēja par tīšu vardarbību pret bērnu, nevērīgu izturēšanos, sliktu apiešanos, pamešanu novārtā un bērna pakļaušanu darbībām, kas var radīt nevajadzīgas ciešanas vai kaitējumu bērna veselībai.

Gardas detektīve tiesā sacīja, ka latviešu bērna auklīte un mazulītes tante, kas tagad ir 20 gadus veca, intervijā gardai paziņojusi, ka viņa “nedaudz pakustinājusi bērna roku elkonī”, lai panāktu, ka viņa nomierinās

Incidents notika Ennis pilsētā 2018. gada 21.maijā, trīs dienas pirms mazulītes pirmās dzimšanas dienas. Auklīte pastāstīja izmeklēšanai, ka šajā dienā meitenīte esot daudz raudājusi un viņa tikai centusies to apturēt. Bērns pēc tam raudājis vēl vairāk un nebija iespējams viņu nomierināt. Auklīte nav sapratusi, ka ir salauzusi māsasmeitas roku.

Tolaik astoņpadsmit gadus vecā auklīte bija ieradusies Īrijā 2017.gada oktobrī, lai pieskatītu trīs māsas bērnus septiņu gadu, divarpus gadu un 12 mēnešu vecumā. Vecākajam no bērniem ir uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindroms un detektīve atzina, ka auklīte incidenta laikā bija saspringtā situācijā un nespēja tikt galā ar bērnu pieskatīšanu.

Ierodoties mājās, tēvs ievēroja, ka meitenītei sāp roka, un aizveda mazuli pie ģimenes ārsta, kurš ieteica vecākiem nogādāt mazuli slimnīcā, ja sāpes nemazināsies. Nākamajā dienā meitenīte tika nogādāta universitātes slimnīcā Limerikā un ārsti par viņas traumu paziņoja likumsargiem, jo uzskatīja, ka rokas lūzums ir neparasts, ņemot vērā, ka bērns vēl nestaigāja.

Detektīve piekrita apsūdzētās aizstāves viedoklim, ka auklīte viņas vecumā ir diezgan nenobriedusi un rīkojās stresa vadīta, un tas, kas notika, netika darīts tīšām. Advokāte norādīja, ka apsūdzētā no 2017. gada oktobra līdz nākamā gada 21. maijam pieskatīja trīs bērnus bez jebkādiem starpgadījumiem. Viņa informēja tiesu, ka pasūdzētā ir paudusi nožēlu par notikušo un ir izteikusi atvainošanos ģimenei.

Tiesnesis nepiesprieda auklītei sodu, ņemot vērā vairākus vainu mīkstinošus faktorus, kas tika atklāti šajā lietā. Tika noteikts, ka apsūdzētā tiek atbrīvota ar nosacījumu, ka viņa līdz 30. novembrim atgriezīsies dzimtajā Latvijā, labi uzvedīsies un apmeklēs dusmu menedžmenta kursu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas