Dramatiski: naktī Purvciemā pēkšņi skan iedzīvotāju kliedzieni un šāvieni

tautaruna.lv 8.jūlijs 2019, 19:00
 
Valsts policija
5. jūlijā ap pulksten vienpadsmitiem vakarā Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes eksperts, no darba brīvajā laikā, stāvēja pie savas daudzdzīvokļu mājas Rīgā, Dzelzavas ielā līdz izdzirdēja šāvienus. Lai gan ārā bija tumšs un šāvējs nebija saskatāms, policijas darbinieks tūdaļ saprata, ka šauts tiek netālu – pagalma citā pusē. Policijas darbinieks nevilcinoties devās uz vietu, kur atskanēja iedzīvotāju kliedzieni. Kāda nepilngadīga nobijusies meitene norādīja uz vīrieti, kurš divas reizes bija izšāvis gaisā.

Jāpiemin, ka šāvējs bija jaunietis, kurš izskatījās alkohola vai citu apreibinošo vielu reibumā. Policijas darbinieks viņam lika nolikt zemē šaujamo, kas izrādījās gāzes ierocis. Jaunietis sākotnēji bija agresīvs un policijas darbinieka prasībai nolikt zemē ieroci paklausīja tikai pēc atkārtota aicinājuma. Uz notikuma vietu eksperts izsauca kolēģus no Valsts policijas, pats tikmēr paliekot pie šāvēja, lai viņš neaizbēg.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicisti, kuri 1998. gadā dzimušo jaunieti administratīvā kārtībā aizturēja un nogādāja Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī. Aizturēšanas brīdī jaunietis bija 1,8 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Šāvējs policistiem paskaidroja, ka uz laiku bija izceļojis no Latvijas un atstājis savu gāzes ieroci pieskatīšanai draugam. 5. jūlijā pēc atgriešanās Latvijā, viņš bija uzdzīvojis un lietojis alkoholu. Vēlāk tajā pašā dienā nolēmis doties pie drauga pakaļ ierocim. Izejot no kāpņu telpas, viņš gribējis pārbaudīt, vai ierocis darbojas, tāpēc raidījis divus izmēģinājuma šāvienus Purvciema daudzdzīvokļu nama pagalmā.

Par laimi, pašreizējā informācija liecina, ka no jaunieša bezatbildīgās rīcības neviens nav cietis.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 181.1. pirmās daļas - par gāzes pistoles izmantošanu un pielietošanu alkohola ietekmē, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu no 140 līdz 350 eiro vai atņem šaujamieroča vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas tiesības uz laiku no viena gada līdz trim gadiem, konfiscējot ieroci, šaujamieroča munīciju un šo priekšmetu sastāvdaļas vai bez konfiskācijas.

Administratīvās lietvedības izskatīšanas laikā tiks skatīts arī jautājums, vai persona pārkāpusi gāzes ieroča aprites noteikumus, un attiecīgi - vai saucama pie atbildības arī pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 181. panta.

Administratīvā kārtībā aizturētajam jaunietim ir gāzes ieroča nēsāšanas atļauja, taču pēc šī gadījuma tiks lemts vai to arī turpmāk viņam saglabāt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas