Jauna informācija par slepkavību Bolderājā, kurā nogalināta jauna meitene

Portāls nra.lv 20.jūnijs 2019, 16:00
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Otrdienas rītā Bolderājā, Buļļupes kanālā, tika atrasta piecpadsmit gadus veca mirusi meitene ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Valsts policija nekavējoties uzsāka nozieguma izmeklēšanu un pavisam drīz noskaidroja, ka noziegumu, iespējams, izdarījuši divi bojāgājušajai pazīstami vīrieši kopīgas alkohola lietošanas laikā. Jau tajā pašā dienā abi aizdomās turētie tika aizturēti. Šodien, 20. jūnijā, tiesa viņiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

18. jūnijā pēc pulksten pieciem no rīta Valsts policija saņēma izsaukumu no kāda makšķernieka, kurš ziņoja, ka Rīgas mikrorajonā Bolderājā, Buļļupes kanālā, pamanījis cilvēka līķi. Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, saņemtā informācija apstiprinājās - tika atrasts 2005. gadā dzimušas meitenes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Likumsargi nekavējoties uzsāka iespējamo vainīgo meklēšanu.

Pavisam drīz Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti noskaidroja, ka ar šo noziegumu, iespējams, saistīti 1991. un 1999. gadā dzimuši vīrieši, kuri pazinuši bojāgājušo meiteni. Noskaidrojot šo personu atrašanās vietu, viņi tajā pašā dienā tika aizturēti.

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka naktī no 18. uz 19. jūniju jauniešu kompānija Bolderājā lietojusi alkoholiskos dzērienus. Ap pulksten desmitiem vakarā abi vīrieši un pusaudze kompāniju pametuši un devušies atpūsties uz kādu dzīvokli. Pagaidām nenoskaidrotu iemeslu vīrieši meiteni dzīvoklī noslepkavojuši. Pēc nozieguma vīrieši viņas līķi aiznesuši uz Buļļupes kanālu un tur iemetuši.

Sākotnējās ekspertīzes rezultāti liecina, ka meitene tikusi nožņaugta. Policija šobrīd turpina skaidrot precīzākus notikušā apstākļus un nozieguma motīvus.

Aizturētie vīrieši iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā par krimināliem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 12. punkta - par nepilngadīgā slepkavību. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šodien, 20. jūnijā, tiesa abiem aizdomās turētajiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:50

Jaunākās diskusijas