Cilvēki saņem aizdomīgus e-pastus SEB bankas vārdā

tautaruna.lv 17.jūnijs 2019, 18:15
 
F64 Photo Agency
SEB banka vērš iedzīvotāju uzmanību, ka tās vārdā tiek izplatīti krāpnieciski e-pasti, kuru mērķis iegūt cilvēku bankas datus. Neuzķeries!

"Esam saņēmuši informāciju, ka tiek izplatītas e-pasta vēstules SEB bankas vārdā.

Vēršam uzmanību, ka banka nekad nesūta e-pasta vēstules, aicinot klientus dalīties ar saviem datiem, atvērt pielikumu vai autorizēties internetbankā, izmantojot saņemto saiti. Aicinām klientus nevērt vaļā aizdomīgus ziņojumus, neklikšķināt uz saitēm un neievadīt savus datus.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Klientu centru, zvanot 67779988 vai 26668777," sociālajos tīklos aicina banka.

Arī šodien SEB banka ziņo par aizdomīgajiem e-pastiem par kuriem ziņo bankas klienti.

"Turpinām saņemt ziņas par krāpnieciska rakstura e-pasta vēstulēm, kas tiek izplatītas SEB bankas vārdā, turklāt lapa, kurā tiek aicināts ievadīt datus, vizuāli ir ļoti līdzīga SEB bankas internetbankai (attēlā). Aicinām īpašu uzmanību pievērst adresei, kas redzama pārlūkprogrammā. Īstās SEB bankas internetbankas adrese ir https://ibanka.seb.lv. Nekādā gadījumā neievadiet savus datus, ja neesat pārliecināti par lapas drošumu," norāda banka.

Šādas un līdzīgas krāpnieciskas darbības, kuru mērķis ir izvilināt cilvēka datus vai izplatīt ļaunprātīgas datorprogrammas, nav retums mūsdienās. Visai bieži krāpnieki slēpjas aiz pazīstamu banku vai sakaru operatoru nosaukumiem. Šādos gadījums ieteicams kritiski izvērtēt informāciju un sazināties ar uzņēmumu, lai pārliecinātos, vai e-pasti, loterijas vai citas darbības tiek izsūtīti vai organizēti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas