Trolejbuss uz gājēju pārejas Rīgā notriec puisēnu un velk 19 metrus

tautaruna.lv 3.jūnijs 2019, 15:18
 
Kadrs no video
Pērnā gada 8. septembris kāda 12 gadus vecā Daniela atmiņā paliks ar traģisku negadījumu. "Rīgas satiksmes" trolejbusa vadītāja nepamanīja zēnu, kurš tobrīd šķērsoja gājēju pārēju, un viņu notrieca. Transportlīdzeklis zēnu vilcis teju līdz pieturvietai, vēsta LTV raidījums "4. studija".
Raidījums atklāj, ka trolejbuss esot apstājies tikai pie pieturvietas, tikmēr Daniels 19 metrus ticis vilkts pa asfaltu zem trolejbusa. No trolejbusa apakšas puisēns izlīdis pats saviem spēkiem, taču kāja bijusi sadragāta.

"Dēls bija pie samaņas. Vienīgais, ko viņš atkārtoja: "Es neesmu vainīgs. Es gāju pāri gājēju pārejai. Viņa mani laida, bet es neredzēju viņas [trolejbusa vadītājas] acis!"" stāsta zēna māte.

Viņa atklāj, ka sākotnēji nav sapratusi dēla teikto, taču, skatoties negadījuma video, pamanījusi, ka trolejbusa vadītāja apmēram 20 sekundes neesot skatījusies uz ceļu.

"Viņa pat nejuta, ka ir notriekusi bērnu. Bija tāda sajūta, ka viņa ir lietojusi kādas psihotropās vielas, jo promiles neuzrādīja," atminas cietušā puisēna mamma.

Zēna kāja bija nopietni sadragāta, ka izredzes to saglābt bijušas niecīgas, taču ārstiem izdevies to glābt. Zēnam joprojām jāturpina atveseļošanās process.

"Gribēju pāriet ielu. Sākumā paskatījos uz abām pusēm, no vienas puses brauca trolejbuss, taču it kā apstājās, tāpēc es padomāju, ka mani palaiž, un es gāju. Bet trolejbuss mani notrieca," par notikušo stāsta Daniels.

"Viņa neskatījās uz ceļu, kad biju zem trolejbusa, es galvu turēju ar roku, sakodu zobus un ievilku vēderu, lai zobi neizkristu," atminas puisis.

Vadītāja, kas todien uzbrauca virsū zēnam, joprojām strādā "Rīgas Satiksmē".

Zēna tēvs raidījumam skaidro, ka tiesas process bija neizprotams. Viņaprāt, trolejbusa vadītājai piespriestais sods - divi gadi nosacīti un autovadītāja apliecības atņemšana uz trim gadiem -, ir maigs.

Pēc tiesas vadītāja teikusi, ka "labāk būtu man pateikuši paldies, ka es par jūsu bērnu baznīcā svecīti noliku". Savukārt pēc tiesas sprieduma nolasīšanas apsūdzētā esot izgājusi no zāles un sākusi smieties, runāja pa telefonu un kādam stāstīja, ka tikusi sveikā cauri tikai ar divu gadu cietumsodu.

Ģimenei apdrošināšanas kompānija izmaksās 17 000 eiro, taču cietušā zēna ģimene uzskata, ka summa ir nesamērīgi maza.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:42

Jaunākās diskusijas