Skandāls! Ozolnieku deputāts sit bērnus; saņemti iesniegumi policijā

tautaruna.lv 22.maijs 2019, 13:08
 
Ekrānšāviņš no video
Pret Ozolnieku novada domes deputātu Igoru Orlovu notiek divas administratīvās lietvedības par fizisku un emocionālu vardarbību pret diviem bērniem, no kuriem viens ir viņa paša bērns, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Ozolnieku novada Ānes ciema iedzīvotājs Vladimirs stāsta, ka domes deputāts Igors Orlovs esot fiziski aizskāris viņa 16 gadus veco dēlu.

Vladimira dēls ziņojis likumsargiem šo: viņu aprīļa dienā uzrunājusi deputāta Orlova 14 gadus vecā meita, kura esot lūgusi viņa dzīvesvietā paslēpties no tēva, jo baidījusies no viņa dusmām. Puisis, cenšoties palīdzēt, ielaidis meiteni mājās, bet pašam bija jādodas uz nodarbībām uz vietējo jauniešu centru. Vēlāk deputāts Orlovs, meklējot meitu, noskaidrojis, ka viņa varētu būt pie zēna. Orlovs uzmeklējis puiku un kopā devušies uz dzīvokli, kur esot pārmācījis gan svešo bērnu, gan savu meitu.

Pati deputāta Orlova meita iesniegumā policijai raksta, ka viņai ir bail no tēva, viņš mājās bieži esot pārlieku stingrs un rājas. Tas tā esot jau kādu laiku. Tāpat viņa raksta, ka todien pēc stundām gribējusi paslēpties no tēva, tāpēc uzrunājusi zēnu, kurš vēlāk ielaidis viņu dzīvoklī. Orlova atvase arī raksta, ka, kad sapratusi, ka tēvs uzmeklējis zēnu un ieradies kopā ar viņu dzīvoklī, slēpusies no tēva uz balkona. ”Tētis mani atrada un sāka man sist pa muguru un galvu. Iesita 10-15 reižu. Zēns to visu redzēja. [..] Pēc tam tētis draudēja, ka atdos mani internātā,” iesniegumā raksta bērns.

Vladimirs arī stāsta, ka dēla traumas pierādītas ekspertīzē, tomēr nezina, vai arī Orlova meitai oficiāli fiksēti miesas bojājumi. Zēna tēvu sadusmojusi deputāta Orlova vēršanās policijā ar iesniegumu par to, ka viņa dēls ieslēdzis meiteni svešā dzīvokli, kaut, kā savā paskaidrojumā liecina pati meitene, viņa puisim lūgusi ielaist viņu dzīvoklī. ”Tagad dēls apmeklē psihologu, jo baidās. Viņš [deputāts Orlovs] pat nav atvainojies. Viņš saka, ka es slikti audzinot dēlu!” sašutis ir Vladimirs.

Pats Orlovs noliedz, ka būtu pārmācījis svešu bērnu, sitot viņu pie dzīvesvietas, kad tur ieradušies. Taujāts, kā skaidrojams, ka vēlāk ieradusies ātrā palīdzība, kas nogādājusi bērnu slimnīcā un ka ekspertīzē puisim fiksēti arī miesas bojājumi, Orlovs saka, ka neko nezina un turpina noraidīt pārmetumus par rokas pacelšanu pret svešu bērnu.

Orlovs stāsta, ka todien meita mukusi pie paziņas un tur slēpusies, jo iepriekšējā treniņā kopā ar citiem bērniem esot sastrādājusi blēņas, tāpēc par katru cenu centusies izvairīties no nopietnas sarunas ar treneri, kurai todien bija jānotiek. Atsaucoties uz meitas ziņoto policijai par tēva regulārajām dusmām mājās, “Bez Tabu” Orlovam vaicā, vai un kā par šīm sastrādātajām blēņām treniņā sodīta meita, Orlovs saka, ka audzināšanā ņem piemēru no sporta treneriem, rokas palaist neatļaujoties.


Valsts policijā (VP) uzsāktas divas administratīvās lietas (par katru bērnu) par emocionālu un fizisku vardarbību pret nepilngadīgajiem, informē VP Jelgavas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieka p.i. Romans Dikovs.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas