Latviete Īrijas tiesai par slepkavības ieroci: Es to vienkārši iemetu izlietnē

tautaruna.lv 19.maijs 2019, 10:02
 
Pixabay
Īrijas Centrālajā krimināltiesā notiekošajā Inga Ozoliņas prāvā uzklausīti apsūdzētās paskaidrojumi par virtuves nazi, ko eksperti atzinuši par slepkavības ieroci, ziņo atsaucoties uz tipperarylive.ie. ziņo Baltic-Irealnd.ie.

Sieviete apgalvoja, ka pēc liktenīgā strīda nomazgājusi nazi neskatīdamās un neapjaušot, ka uz tā ir asinis. Izmeklēšanas laikā nazis tika atrasts virtuves atvilktnē un, tikai aplūkojot zem mikroskopa, uz tā atklātas asinis, kas atbilda upurim.

Kā jau ziņots latviete Inga Ozoliņa ir apsūdzēta viņas partnera Audrius Pukas slepkavībā Rokri pilsētā pirms vairāk kā diviem gadiem. Vīrietis nomira no durtas brūces krūtīs. Apsūdzētā savu vainu slpakavībā neatzīst.

Tiesu eksperts liecināja, ka nazi ar 21 centimetru garu asmeni atradis Ozoliņas virtuvē atvilktnē pie citiem galda piederumiem pēc incidenta un pēc tam, veicot tā izpētīšanu, atklājis uz tā trīs nelielas asins traipus. Viņš paskaidroja, ka izmantojis mikroskopu, jo ar neapbruņotu aci traipi nebija saskatāmi. Asins DNS profils atbilda mirušā DNS profilam. Eksperts apliecināja, ka šis ir nazis, par kuru apsūdzētā stāstīja nopratināšanās, ka viņa to paķērusi no galda, kad Pukas sācis viņu sist un bakstīt, un kuru upuris kautiņa laikā mēģināja izgriezt no viņas rokas.

Kad nopratināšanā Ozoliņai tika jautāts, kāpēc nazis bija tīrs, kad to atrada, viņa atbildēja: “Es to vienkārši iemetu izlietnē. Kad ieraudzīju uz savām rokām nedaudz asiņu, domāju, ka esmu savainojusies. Tad es nomazgāju rokas, dažas dakšiņas un vēl kaut ko. Es varbūt nomazgāju arī to nazi. Es neskatījos. Es to iemetu izlietnē.”

Kad izmeklētājs jautāja, kā gan viņa varēja neredzēt asinis uz naža, apsūdzētā atbildēja, ka koncentrējās uz savām rokām. Ozoliņa apgalvoja, ka uzbrukuma laikā, iespējams, aiz refleksa partnerim situsi ar nazi.

Viņa sacīja, ka kautiņi “notikuši tik daudz reižu” un pirms tam bijuši naži un lidojuši krēsli. Viņa teica, ka arī pirms tam esot izmantojusi nazi, lai aizstāvētos, bet iepriekš Pukas nebija mēģinājis to viņai atņemt. “Man sāpēja. Tas bija reflekss. Es nedomāju, par nazi. Es nespēju savaldīt savu roku. Viņš ir vīrietis, stiprāks par mani.”

Tiesas prāva Centrālajā krimināltiesā turpināsies pirmdien, 20.maijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas