Skolēna māsa ceļ trauksmi par notiekošo Smiltenes Tehnikumā

tautaruna.lv 16.maijs 2019, 17:41
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Smiltenes tehnikuma teritorijā – iepretim skolas dienesta viesnīcai tiek pamatīgi piekauts kāds pirmā kursa students vārdā Mareks, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Cietušā skolnieka aizbildne un reizē arī māsa Jolanta atklāj Mareka piedzīvotos netīkamos mirkļus 14. aprīļa vēlā vakarā.

Ceļā uz dienesta viesnīcu skolnieks klausījies mūziku un atskaņojis to uz pārnēsājamā skaļruņa. Tas neesot paticis viņa skolasbiedram, kurš aizrādīja par trokšņošanu. Mareks esot mūziku izslēdzis, taču pēc tam jau sekoja fiziska izrēķināšanās - sitieni pa seju un ķermeni.

Uzbrukuma dēļ Mareks gūst ne tikai deguna kaula lūzumu, bet arī smadzeņu satricinājumu. Puisis pēc konflikta taisnā ceļā dodas uz turpat netālu esošo dienesta viesnīcu, kur komandante fiksē notikušā faktu.

Jolantu pārsteidz tas, ka viņa netika informēta par brāļa piekaušanu, arī policija un mediķi netika izsaukti.

Vēloties saprast, kas notiks gan ar Mareku, gan uzbrucēju, Jolanta dodas uz skolu.

Skolas direktors pēc karstās diskusijas gan piebilst, ka jaunieši ir jaunieši un konflikti pie dienesta viesnīcas ik pa laikam tomēr notiek. Tiesa gan, ne tik nopietni kā Mareka gadījumā. Tomēr dienesta viesnīcas darbiniece tobrīd neuzskata, ka deguna un galvas trauma ir pietiekami nopietns iemesls mediķu izsaukšanai. Arī asiņu lāmas un paša kautiņa faktu starp nepilngadīgo un pilngadīgo pastumj nostāk. Kuriozi, bet Smiltenes policijas iecirknis atrodas otrpus dienesta viesnīcas žogam.

Nepilngadīgā Mareka pāridarītājs savu vainu atzīst, to apstiprina skolas direktors. 4. kursa audzēknis no skolas arī izpelnās piezīmi. Ar to lieta gan nebeidzas, jo savu izmeklēšanu veic policija. Kautiņš arī iemūžināts novērošanas kamerās, kas noteikti atvieglos likumsargu darbu. Kas attiecas uz abiem konfliktā iesaistītajiem skolēniem, viņi pašreiz turpina mācības Smiltenes Tehnikumā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas