"Dīkdieņi ar mega algām izlemj cilvēka likteni!" Vīrietis neizpratnē par slimnīcā "aizmirsto" zēnu

tautaruna.lv 9.maijs 2019, 18:11
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/F64 Photo Agency
Sociālā tīkla lietotājs Ēriks dalījies pārdomās par zēnu, kurš uz gandrīz deviņiem gadiem tika "aizmirsts" psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži".
"Bērns uz 9 gadiem aizmirsts slimnīcā Ainažos - sasniedzot pilngadību, nepazina ne gadalaikus, ne burtus, ne ciparus." Hm... Sabeigta cilvēkam dzīve. Tagad, protams, neviens NAV vainīgs un neviens nav parādā. Ja būtu tas nabaga cilvēks valstij parādā jau sen būtu noteiktā kārtībā viss piedzīts par visiem gadiem. Mana skatījumā būtu jābūt paraugprāvai. Līdz Eiropai, ja vajag. Gan bāriņtiesai, gan policijai, kas pazaudējusi iesniegumus, gan slimnīcai jāatbild. Pāris valsts amatpersonas (dīkdieņi ar mega algām) izlemj cilveka likteni. Un jāsoda būtu bargi, jo bērnam visa dzīve izbojāta! Eh, būtu tagad kāds jurists, kas būtu ar mieru vienkārši palīdzēt puikam un iesūdzēt Eiropas tiesā," spriež Ēriks.

Kāda sieviete piekritusi Ērika viedoklim un atzinusi, ka ir vajadzīga paraugprāva. Viņasprāt, esot jākliedz par tādiem necilvēkiem, tie nedrīkst palikt nesodīti. Viņa arīdzan pauž nožēlu, ka ir jādzīvo tādu bezsiržu vidū, kuriem ir vienaldzīgs citu liktenis.

Facebook/ekrānšāviņš

Visticamāk, lieta saistībā ar izskanējušo informāciju par cilvēktiesību pārkāpumiem, bērnu vairāku gadu garumā bez pamatojuma turot psihoneiroloģiskajā slimnīcā, nonāks Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), vakar pēc slēgtas Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdes par notikušo sacīja Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere.

Pēc viņas paustā, atbildība par notikušo jāuzņemas gan Rīgas domei, kuras bāriņtiesa nenodrošināja personas pārstāvību, gan arī Labklājības ministrijai (LM) kā valstij saistībā ar nepienācīgi izvērtēto adopciju.

Tāpat Grāvere norādīja, ka jebkurā gadījumā šī jaunieša piedzīvotais bērnībā ir valsts atbildība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas