Imantā ar pneimatisko ieroci uz garāmgājējiem šāvis, iespējams, 9 gadus vecs zēns

tautaruna.lv 9.maijs 2019, 12:50
 
Kadrs no video
Pagājušajā nedēļā rīdziniece Jekaterina Mihaļčenko sociālajos tīklos vēstīja, ka piedzīvojusi baisu atgadījumu Imantas mikrorajonā, dodoties pastaigā ar savu trīs mēnešus veco meitiņu, kas gulēja ratos. Viņa izdzirdējusi šāvienus. Viens no tiem lidojis garām, taču otrs atstājis pēdas viņas apģērbā. Policija noskaidrojusi iespējamo vainīgo, kurš ir deviņus gadus vecs puisēns, vēsta "Panorāma".
"Gāju no savas mājas uz Jūrmalas gatves pusi te pa celiņu, kad es izdzirdēju šāvienus. Kaut kas pārlidoja pāri ratiem un otrajā reizē es sajutu, ka kaut kas man trāpījis," atminas māmiņa.

Sieviete nekavējoties izsauca policiju. "Kamēr es gaidīju policiju, es sāku skatīties ar acīm, no kurienes varētu šaut. Tad es ieraudzīju, ka trešajā stāvā puisis pienāk pie loga, atkal noslēpjas. Viņš nervozēja mazliet," skaidro Jekaterina.

Pēc cietušās un liecinieku uzklausīšanas policija noskaidrojusi iespējamo vainīgo - kādu deviņus gadus vecu zēnu. Ir uzsākta administratīvā lietvedība, noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kura tika izsaukta paskaidrojuma sniegšanai iecirknī.

Ārsts, traumatologs Andris Vikmanis norāda, ka tā sauktās “gaisenes” nav rotaļlietas. Slimnīcā vismaz reizi pāris mēnešos nepieciešama palīdzība cilvēkiem, kas guvuši dažādas traumas no pneimatiskajiem ieročiem. Visbīstamākais, kad trāpīts kaklā vai acīs. Bērniem šīs traumas var būt pat letālas, uzsver ārsts.

"Jo mazāks bērns, jo viņam tie kauli ir mīkstāki, elastīgāki, plānāki. Un protams, tāda lodīte, kas nekaitē pieaugušām cilvēkam, zīdainim var izrādīties nāvējoša," norāda Vikmanis.

Tā kā iespējamais vainīgais ir mazgadīgs, tad vienīgais sods zēnam būs profilaktiskas pārrunas ar policiju. Savukārt viņa vecāki tiks saukti pie administratīvās atbildības par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Likums par šādu pārkāpumu paredz naudas sodu līdz 140 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

9.maijs 2019

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:23

Jaunākās diskusijas