Pēc notikušā naktī Iļģuciemā policija publicē svarīgu atgādinājumu

tautaruna.lv 11.aprīlis 2019, 15:30
 
Valsts policija
Šī gada marta vidū Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu namu Iļģuciemā, kur esot ticis apzagts viens no dzīvokļiem, informē likumsargi.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās likumsargi, kuri noskaidroja, ka tonakt kāds vīrietis, atspiežot logu, kas atradies vēdināšanas režīmā, iekļuvis dzīvoklī. Saprotot, ka dzīvoklī tobrīd atrodas cilvēki, garnadzis mēģinājis pēc iespējas ātrāk nozagt mantas, kuras var viegli aiznest projām. Dzīvokļa īpašniekiem tika nozagti divi portatīvie datori, viens mobilais telefons, soma, kurā atradās dokumenti, kā arī rotaslietas.

Policisti uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka garnadzis visas nozagtās mantas esot atdevis savam līdzdalībniekam, lai tas guvumu ieķīlātu lombardā un pēcāk naudu atdotu viņam.

Veicot operatīvos pasākumus, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa aizvakar, 9. aprīlī, aizturēja vienu no aizdomās turētajiem, savukārt vakar, 10. aprīlī, tika aizturēts otrs noziedznieks.

Abi aizturētie vīrieši ir dzimuši 1979. un 1988. gadā un iepriekš vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem.

Tāpat likumsargiem radās aizdomas, ka viens no aizturētajiem varētu būt saistīts vēl ar septiņām zādzībām no dzīvokļiem dažādos Rīgas mikrorajonos, taču tas šobrīd tiek skaidrots.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd abi aizturētie atrodas izolatorā.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem parūpēties par sava mājokļa drošību un neatstāt bez uzraudzības vēdināšanas režīmā logus un balkona durvis, jo tas ievērojami atvieglo zagļu iekļūšanu īpašumā. Tāpat jāņem vērā, ka zagļi mēdz iekļūt mājokļos ne tikai pa atvērtiem pirmo stāvu logiem, bet, izmantojot balkonus, arī pa otro un trešo stāvu logiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:15

Jaunākās diskusijas