Atklātas detaļas par Gunāra Astras radinieku slepkavību

tautaruna.lv 26.marts 2019, 14:10
 
F64
Nedēļas nogalē kļuva zināms, ka savās mājās atrasts noslepkavots Padomju disidenta Gunāra Astras brālis Harijs un viņa sieva. Kā izrādās, vīrieši, kas tiek vainoti slepkavībā, to darījuši, lai dabūtu naudu, vēsta raidījums "Degpunktā".
Vandzenes apkārtnes ļaudis kopš pagājušās nedēļas nogales ir satriekti un dzīvo bailēs par to, ka slepkavas varētu atgriezties, ja tiesa būs piekāpīga un nepiespriedīs Harija Astras un viņa sievas Martas slepkavām mūža ieslodzījumu.

Notikušais visiem bijis šoks, tomēr zinot, kas ir slepkavas, vietējie nosaka, - no viņiem to varējis sagaidīt. Turklāt viens no varmākām dzīvojis turpat kaimiņos, noslepkavotās Astras kundzes māsas paspārnē.

“Viņi jau abi divi ir dzērāji. Kā viens, tā otrs,” atklāja kāda vietējā iedzīvotāja.

Slepkavas abiem vecīšiem esot prasījuši 1000 eiro, tad abus atstāšot dzīvus. Pēc naudas izspiešanas solījums gan netika turēts, - par dzirdēto stāsta vietējie. Sekojusi brutāla izrēķināšanās, bet pēc tam uzdzīve.

Jau ziņots, ka pagājušās piektdienas vakarā Talsu iecirknī saņemts izsaukums uz kādu spēļu zāli Talsu novadā, kur bija izcēlušās nekārtības - kāds vīrietis izklaides vietā veicis huligāniskas darbības. Ierodoties notikuma vietā, policisti 1962.gadā dzimušo vīrieti, kurš bija stiprā alkohola reibumā, aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Viņu ievietojot īslaicīgās aizturēšanas telpā, likumsargi uz aizturētā apģērba pamanījuši asins traipus. Vīrietis atzinies, ka ir piedalījies slepkavībā kādā privātmājā Talsu novadā.

Policija nekavējoties izbrauca uz vīrieša norādīto adresi, kur tika atrastas divu personu mirstīgās atliekas. Uz 1925.gadā dzimuša vīrieša un 1936.gadā dzimušas sievietes ķermeņiem bija redzamas vardarbīgas nāves pazīmes.

Vienlaikus, turpinot iepriekš aizturētā vīrieša pratināšanu, noskaidrots otrs iesaistītais - kāds 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš tika aizturēts tās pašas dienas naktī ap plkst.1.20.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:51

Jaunākās diskusijas