VIDEO: Kā krāpnieki cenšas "aptīrīt" garāmgājējus pie dzelzceļa stacijas Rīga

tautaruna.lv 21.marts 2019, 18:43
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Jau iepriekš ziņojām, ka pie Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas aktivizējušies gan kabatzagļi, gan krāpnieki, kuri izdomā aizvien jaunas metodes, kā aplaupīt lētticīgākos garāmgājējus. Tagad sociālajos tīklos nonācis video, kurā redzams, kā kāds vīrietis cenšas pierunāt iedot viņam dažus eiro. Izrādās, tā ir tikai daļa no krāpnieku shēmas.

"Dzelzceļa stacijā uzradušies jauni krāpnieki. Vīrietis, bērniem un pensionāriem, lūdz dažus eiro autobusam. Kad upuris atver maciņu, krāpnieks sagrābj no tā papīra naudu un bēg prom. Viņa palīgs kavē upura pakaļdzīšanos," apgalvo aculiecinieks.

Kā vēstīs, gājēju tuneļos Rīgas centrā pie Centrālās dzelzceļa stacijas un tirdzniecības centra "Stockmann" darbojas arī slīpēti kabatzagļi, kuri izskrien garāmgājējam priekšā un novērš uzmanību, tikmēr kāds cits zog vērtīgo no somas.

Visbiežāk kabatzādzības notiek sabiedriskās vietās, kur ir lieli ļaužu pūļi. Līdz ar to lielākais kabatzādzību skaits notiek Rīgas centrā - sabiedriskajā transportā, to pieturās, stacijā, tirgū, Vecrīgā, pazemes gājēju tuneļos un tirdzniecības centros. Zādzības var notikt jebkurā diennakts laikā, bet lielākais kabatzādzību skaits tiek izdarīts no rītiem un vakaros, kad cilvēki dodas uz un no darba ar sabiedrisko transportu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas