VIDEO: Skat, ko policisti atrod, patrulējot gar Daugavas krastu

tautaruna.lv 18.marts 2019, 22:37
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
15. martā pulksten 17.25 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, patrulējot gar Daugavu, pamanīja krastā izskalotu zvejas tīklu. Likumsargi zvejas rīku apskatīja un konstatēja, ka 100 metru garais tīkls ir nemarķēts. Tā apskates laikā atrasti septiņi vēži. Dzīvās radības atbrīvotas no tīkla un ielaistas atpakaļ ūdenstilpnē.

Savukārt, 17.martā, pulksten 1.47 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot Hapaka grāvja krastu, pamanīja pie kāda betona bluķa piesietu striķi. Pavelkot to nedaudz ārā no ūdenstilpnes, pamanīts, ka pie tā ir piestiprināts murds. Pārbaudot tīklu, konstatēts, ka tas ir nemarķēts.

Abos gadījumos nelegālie zvejas rīki konfiscēti un uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgās atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem zvejas rīkiem uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus vai bez tās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas