Rīdziniece brīdina: Nekrietneļi uzdarbojas ne pa jokam!

tautaruna.lv 18.marts 2019, 18:51
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Aizvien vairāk sociālajos tīklos var lasīt iedzīvotāju brīdinošos ierakstus par nekrietniem cilvēkiem, kuri uzdarbojas Rīgas centrā. Viņu darbības ir teju nepamanāmas!

"Tā jau laikam notiek katru dienu, Rīgas centrs pilns ar zagļiem, taču šodien [17. martā] skāra arī mūs. Pie 13. janvāra ielas tuneļa no somas tika izvilkts maks, diemžēl, attapāmies, kad jau čigāna naģeļi bija nost. Reizēm lieko tie laikam nomet zemē, ja nu kāds pamana gaiši zilu maku, lūdzu dodiet ziņu, lai atgūtu tiesības un pārējos dokumentus. Lai vai kā, esiet visi piesardzīgi, tie nekrietneļi uzdarbojas ne pa jokam!" raksta Alise.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Jau iepriekš rakstījām, ka gājēju tuneļi Rīgas centrā pie Centrālās dzelzceļa stacijas un tirdzniecības centra "Stockmann" jau sen iemantojuši bēdīgu slavu kabatzagļu dēļ. Marta sākumā aculieciniece Rita ziņoja par veselu bandu, kas ar īpašu metodi apmāna garāmgājējus un "ielien" viņu kabatās.

Policija brīdina, ka kabatzagļi savus upurus neizvēlas nejauši, bet gan iepriekš rūpīgi noskata no neuzmanīgo vidus. Rudenī un ziemā kabatzagļa palīgs ir arī potenciālā upura biezais apģērbs.

Visbiežāk kabatzādzības notiek sabiedriskās vietās, kur ir lieli ļaužu pūļi. Līdz ar to lielākais kabatzādzību skaits notiek Rīgas centrā - sabiedriskajā transportā, to pieturās, stacijā, tirgū, Vecrīgā, pazemes gājēju tuneļos un tirdzniecības centros. Zādzības var notikt jebkurā diennakts laikā, bet lielākais kabatzādzību skaits tiek izdarīts no rītiem un vakaros, kad cilvēki dodas uz un no darba ar sabiedrisko transportu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:57

Jaunākās diskusijas