Latvieties Īrijā "prāta aptumsumā" pastrādā baisu noziegumu

Ziņu aģentūra LETA 16.marts 2019, 21:55
 
REUTERS/ SCANPIX
Latvijas pilsonis Īrijā stājies tiesas priekšā par poļu tautības vīrieša noduršanu pirms diviem gadiem pie tirdzniecības centra Longfordā, vēsta portāls "baltic-ireland.ie".

Minētajā lietā šonedēļ tika atsākta tiesas prāva. Tajā apsūdzēts Latvijas pilsonis Rihards Lavickis. Apsūdzētais atzīst, ka nodūris vīrieti, taču apgalvo, ka ticis izprovocēts, jo starp abiem bijis strīds par 300 eiro parādu.

Apsūdzētais neatzīst savu vainu tīšā slepkavībā, bet atzīst, ka ir vainīgs nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma. Šonedēļ Centrālajā krimināltiesā prokurors norādījis, ka saskaņā ar lietas faktiem Lavicka apgalvojums neatbilst patiesībai.

Prokurors tiesā norādīja, ka mirušais tikai nesen bija ieradies Īrijā, bet Lavickis tur dzīvo jau kopš 14 gadu vecuma. Laikā, kad notika slepkavība, nestrādāja neviens no iesaistītajiem vīriešiem, bet polis bija sācis pamatīgi lietot alkoholu.

Dažus mēnešus pirms liktenīgās dienas upuris kopā ar vēl kādu vīrieti Lavicki piekāva, izmantojot kasteti, bet vēlāk izsita logu mājoklim, kurā Lavickis dzīvoja kopā ar savu partneri un bērnu. Apsūdzētais izsauca policiju un apgalvoja, ka logu izsitis poļu tautības vīrietis, piebilstot, ka pats šo lietu "atrisinās".

Kā vēsta portāls, neraugoties uz likumsargu brīdinājumu to nedarīt, Lavickis apbruņojies ar nazi un devies vainīgo meklēt. Tiesā viņš apgalvoja, ka vēlējies upuri tikai pabiedēt, taču, sastopoties "aci pret aci", uznācis "prāta aptumsums" un viņš zaudējis paškontroli.

Tiesā iesniegtajos videonovērošanas kameru ierakstos redzams, ka apsūdzētais skrien pie upura ar paceltu roku, kurā ir nazis.

Prokurors norādīja zvērinātajiem, ka apsūdzētais nenoliedz, ka iedūris poļu tautības vīrietim, tāpēc atslēgvārds šajā lietā būs "nodoms". Viņš sacīja, ka visi pierādījumi liecina, ka Lavickis vēlējās upuri vai nu nogalināt vai nodarīt viņam kaitējumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas