Jauna informācija par Viļakā atrastajiem sešu cilvēku līķiem

tautaruna.lv 16.marts 2019, 10:01
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Pirms sešiem gadiem SIA "Alūksnes Energoceltnieks" strādnieki rakšanas darbu laikā Viļakas novadā atrada sešu cilvēku mirstīgās atliekas. Laika zīmju vērotājs V.Bukšs mikroblogošanas vientē twitter informējis par jaunumiem šajā lietā.
"Laika pulkstenis skaita un rēķina gadus, bet no oficiālo amatpersonu tukšajiem solījumiem noskaidrot vēsturisko patiesību 2013. gada vasarā, tik vien palicis, kā izdegusi zāle un garāmgājēju iemīta taciņa," savā blogā raksta laika zīmju vērotājs V.Bukšs, kurš atskatījies uz vēsturiskajiem notikumiem.

Viņš norāda, ka jau vairākus gadus par šo atradumu klusē gan Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Ilze Gailīte, gan vēsturnieki. "Nezinu, var jau būt ka prokurore Ilze Gailīte pensijā, bet tad kādam citam Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas darbiniekam būtu jāuzņemas atbildība un jāizpilda solītais līdz patiesības noskaidrošanai."

Šonedēļ V,Bukšsmikroblogošanas vietnē twitter gan informējis, ka "bija klusuma pauze 6,5 gadi! Tagad, pēdējā mēneša laikā atkal pa kluso no Ģenerālprokuratūras tās atvestas uz Viļaku un pa kluso apraktas nezināmā vietā."

2012.gadā ziņu aģenūtra LETA vēstīja, ka Viļakas centrā, Viļakas novada bibliotēkas tuvumā, SIA "Alūksnes Energoceltnieks" darbinieki, veicot zemes darbus, vairākās vietās uzdūrušies pagaidām nenoteiktiem, iespējams, vēsturiskiem apbedījumiem.

Pēc vienas no versijām, atrastās cilvēku mirstīgās atliekas varētu būt no Otrā pasaules kara laikiem. Sevišķi ticamu šo versiju dara fakts, ka netālu no uzietajām apbedījumu vietām kādreiz atradās siera un piena noliktavas. Kara laikā šos pagrabus saviem mērķiem izmantoja gan nacisti, gan čekisti, sacīja Bukšs.

Jau toreiz bija zināms, ka apstākļu noskaidrošanā iesaistījusies arī Valsts policija, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija un Viļakas novada pašvaldība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas