SOCTĪKLOS uzradušās viltus ziņas par žurnālistu Gundaru Rēderu

tautaruna.lv 12.marts 2019, 19:11
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Latvijas Televīzija (LTV) un Valsts policija brīdina neuzķerties uz viltus ziņām, kas tiek izplatītas sociālajos tīklos. Nepatiesā informācija esot par raidījumu "1:1" un tā vadītāju Gundaru Rēderu.
"UZMANĪBU! Facebook.com atrodamajās reklāmās parādījušies linki uz viltus ziņu vietni, kurā publicēta nepatiesa informācija par LTV raidījumu 1:1 un tā vadītāju Gundaru Rēderu. Aicinām neuzķerties uz šīm viltus ziņām, kuru pamatā ir finanšu piramīdas shēma. LTV vērsīsies ar iesniegumu policijā par viltus ziņu izplatīšanu," vēsta televīzijas kanāls. Ar tā ierakstu dalījusies arī Valsts policija.

LTV dalījies ar ekrānšāviņu, kurā redzams, ka viltus publikācijā izmantots arī deputāta Artusa Kaimiņa personāžs. Viltus ziņas virsraksts: "Artuss Kaimiņš atklāj, kā viņš pēc bankrota nopelnīja 2,3 miljonus eiro - viņš apgalvo, ka ikviens var to izdarīt, un rāda kā raidījumā 1:1".

Visai bieži iedzīvotāju elektroniskajās pastkastītes "iekrīt" pa kādai vēstulei, kura aicina pievienoties līdzīgai finanšu piramīdas shēmai, kura sola lielu naudu. Valsts policija vairākkārt brīdina cilvēkus un aicina izvērtēt situāciju, kad tiek piedāvāti veidi, kā ātri un viegli nopelnīt vai savā īpašumā iegūt lielu daudzumu naudas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas