Vecāki, kuri aizrāvušies ar vegānismu, teju badā nomērdē zīdaini

tautaruna.lv 16.februāris 2019, 15:44
 
AFP/ SCANPIX
Lai gan pasaulē netrūkst dažādu uztura veidu piekritēju, tomēr šoreiz uzmanība veltīta kādiem vecākiem, kuri ir vegānisma piekritēji. Pāris, kurš mitis Floridā, par spīti ārsta rekomendācijām par uzturu bērnam, teju līdz nāvei nomērdējis piecus mēnešus vecu puisēnu.
20 gadus vecā Džūlija un viņas partneris, 31 gadu vecais Roberts, par spīti ārsta norādei, kāds uzturs nepieciešams viņu piecus mēnešus vecajam bērnam, sameklējuši kāda vegānu ēdiena recepti internetā. Katru dienu bērnam dots vien kartupeļu biezenis, kas it kā, viņuprāt, esot atbilstošs uzturs tik mazam bērnam, raksta "The Mirror".

Policisti, kuri aizturējuši zēna vecākus norāda, ka nekad nebija redzējuši tik izkāmējušu bērnu. Viņam bijušas izspiedušās ribas, iekritušas acis, arī svars nebūt neatbildis tam, kādam tam jābūt šādā vecumā.

Pārim uzrādītas apsūdzības nolaidībā pret bērnu. Nav zināms, kāpēc viņi abi ignorējuši ārsta norādes, tā vietā vēlējušies, lai mazulis "ievēro" viņu dzīvesveidu.

Kā liecina informācija "ārsts.lv" mājaslapā, tad vegānu diēta ir ēšanas plāns, ko pasaules literatūrā dēvē arī par stingro veģetāriešu diētu. Šīs diētas piekritēji izslēdz no savas ēdienkartes visu veidu gaļu un zivis, piena produktus, kā arī jebkurus dzīvnieku izcelsmes produktus, arī medu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas