Brīdina par Latvijā sirojošu krāpnieku, kurš piekopj īpašu metodi

tautaruna.lv 23.janvāris 2019, 7:10
 
Pixabay
Daudzu Latvijas tirdzniecības vietu pārstāvji brīdina par krāpnieku, kurš siro pa veikaliem un aiz pieklājīga ārzemnieka maskas ar burvju triku cienīgām darbībām zog, mainot naudu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Marita strādā par pārdevēju sieviešu apakšveļas veikalā Siguldā. Sieviete stāsta ar atgadījumu, kad veikalā ienāca no skata glīts un pieklājīgs vīrietis, kurš noskatījis lētāko preci - sieviešu zeķubikses.

Pārdevēja raidījumam pastāsta, ka vīrietis runājis vācu valodā, norēķinoties pasniedzis 100 eiro banknoti. Pasniedzis naudu pārdevējai un saņēmis atlikumu, vīrietis pārdomājis un lūdzis banknoti atpakaļ, sakot, ka vēlas maksāt ar sīkāku valūtu, pasniedzis atlikumu atpakaļ. Tikai vēlāk Marita sapratusi, ka pret pašas gribu iesaistīta krāpnieciskā burvju trika demonstrējumā, ziņo "Bez Tabu".

"Viņš izvilka maku. Tur bija pilns ar naudu. Izbira kā kārtis. Tad viņš maisīja, lūdza, lai samaina 50 eiro gabalā. Es viņam samainīju. Tad viņš atkal lūdza atpakaļ to simtnieku. Nodomāju - ārzemnieks, mazums kādas dīvainības. Es atkal samainīju. Viņš bija priecīgs, es arī priecīga. Ejot ārā no veikala, atvadījās līdz pašām durvīm. Beigās sapratu, ka kaut kas nav riktīgi," atklāja Marita.

Pārskaitot kases saturu, konstatējusi 50 eiro iztrūkumu. Iztrūkumu atlikusi atpakaļ kasē no sava maciņa. Marita neziņoja policijai un apsardzes darbiniekiem par notikušo. Tomēr brīdināja par izmanīgo zagli, ievietojot ierakstu sociālajā tīklā ”Facebook.com”. Ar ierakstu dalījušies astoņi tūkstoši lietotāju. Komentāros daudzi no vairākām Latvijas vietām atsaukušies, sakot, ka piedzīvojuši līdzīgu krāpniecību.

Pēc brīdinošā ieraksta publicēšanas ”Facebook.com” noskaidrojies, ka ap to laiku, iespējams, tā pati persona viesojusies veikalos citviet Vidzemē, arī citviet Latvijā. “Bez Tabu” noskaidroja, ka policijai ziņots par krāpnieka uzdarbošanos kādā Valmieras veikalā, tomēr palīgā saucienu policija neuzklausīja, secinot, ka pārdevēja pati bijusi neuzmanīga.

"Nevar desmitiem veikalu darbinieku kļūdīties! Ja būtu viens gadījums, tad jā, bet vienādi tik daudzi nevar kļūdīties. Pāris stundas pēc manis viņš bija Cēsīs, pēc tam vēl kādā kafejnīcā. Vienā vietā viņš runājis krieviski, citur angliski, kā kurā veikalā," apgalvo Marita.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas