Pensionārei nav pat naudas malkai; krāpnieks "iztīra" sievietes kontu

tautaruna.lv 21.janvāris 2019, 7:07
 
Pixabay
Krāpnieki, kuri lielākoties par saviem upuriem izvēlas pensionārus, joprojām turpina aktīvu darbību. Raidījumam “Degpunktā” par savu skaudro pieredzi ar kādu krāpnieku vēlējās pastāstīt 73 gadus vecā Ināra.

Izrādās kāda vīrieša lieliskie solījumi ne tikai izrādījās meli, bet arī rūpīgi izplānota shēma, kā ievilināt upurus. Krāpnieka plāns aizsākās ar telefona zvanu, ko Ināra saņēma pirms pāris mēnešiem, vēsta raidījums.

Viņai piezvanījis kāds vīrietis un solījis finansiālu palīdzību. Vīrietis viņu mudinājis ieguldīt vērtspapīros. Pēc tam saruna notika interneta vidē, kur tā ilga vairākas stundas, kuru laikā pensionāre tika pierunāta atklāt savus personas datus.

Tā nu tiklīdz Ināras bankas kontā ieskaitījās ikmēneša pensija 250 eiro apmērā, tā automātiski tika rezervēta un pensionārei vairs nebija pieejama. Bankas izrakstā pēc tam parādījās pirkums, kuru sieviete it kā nesen veikusi. Kopumā pensionārei izkrāpti 550, kas arī bija līdzekļi par kuru iegādāties malku. Sievietes viesistabā gaisa temperatūra ir vien +8 grādi. Barību diviem suņiem palīdzēja sarūpēt kaimiņi. Pensionāre vērsusies policijā.

Avots: skaties.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:02

Jaunākās diskusijas