"Visi dzīvo bailēs"; Kas briesmīgs notiek ciemā Jelgavas novadā?

tautaruna.lv 9.janvāris 2019, 14:30
 
F64
Jelgavas novada Valgundes ciema iedzīvotājiem nākas dzīvot bailēs gan par savu īpašumu, gan dzīvību, gan arī apkārtējo vidi, jo ciemā uzdarbojas kāds ļaundaris - piromāns, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Briežaudzētājam nodedzināti vairāk nekā 400 siena ruļļu, citam iedzīvotājam liesmas nopostījušas garāžu, vēl kādā īpašumā nodedzināta saimniecības ēka, kūts, automašīna. Šie un citi briesmu darbi pagājušogad pastrādāti Valgundes ciemā. Iedzīvotāji stāstot, ka esot bijušas arī citas dedzināšanas, tomēr to esot pārāk daudz, lai visas spētu uzskaitīt.

"Nodedzināja gandrīz visu lielo noliktavu! Man arī te, uzņēmuma teritorijā, visapkārt ir kokmateriāli. Te pietiek ar vienu sērkociņu, lai nodedzinātu. Netālu man ir māja, kur es guļu naktī. Bail, ka to aizdedzinās. Visi ciemā dzīvo un baidās, vai pa nakti kaut ko neaizdedzinās!" stāsta Andrejs, kokapstrādes uzņēmuma priekšnieks.


Vietējam uzņēmējam Andrejam pievienojas arī iedzīvotājs Juris, kuram nodedzināta garāža.

"Visi dzīvo bailēs! Varētu būt lielāka palīdzība no policijas," saka Juris.


Kā stāsta cietušie, daudzi vērsušies ar iesniegumiem policijā, likumsargi ierosinājuši kriminālprocesus, tomēr ir neziņā par to gaitu, vai policija ir uz pēdām vainīgajiem.

Iedzīvotājiem ir aizdomas, kurš noziegumus pastrādājis, tomēr nevēlas viņus lieki reklamēt, arī baidoties no potenciālām ugunsnelaimēm nākotnē. Par aizdomām, norādot uz konkrētām personām, esot ziņots Valsts policijai.

VP ierosināti vairāki kriminālprocesi, notiek aktīva izmeklēšana, tiesa, pagaidām aizdomās turamo dedzināšanā neesot, informē VP Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Igors Helmanis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas