Talsos notver divus vīriešus, kuri mēģinājuši aplaupīt veikalu

tautaruna.lv 18.decembris 2018, 16:21
 
Valsts policija
13.decembrī ap plkst. 02:00 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Valdgales pagastā nezināmas personas ar sejas maskām un pneimatisko ieroci centušās izvilināt pārdevēju ārā no tirdzniecības vietas, lai tiktu pie naudas, alkohola un cigaretēm.

Pārdevēja, būdama slēgta tirdzniecības vietā, laicīgi pamanīja vīrieti, kurš bija notupies ārpus tirdzniecības vietas durvīm, savukārt otrs atradies nedaudz tālāk, degvielas izpildes stacijas teritorijā un sazinājusies ar apsargu, kurš tālāk par notikušo informējis Valsts policiju.

Likumsargus notikuma vietā sagaidīja apsardzes darbinieks un tirdzniecības vietas darbiniece, kuri izstāstīja par notikušo. Kamēr viena no Valsts policijas amatpersonām pieņēma iesniegumu no veikala darbinieces, Valsts policijas darbinieks ar apsargu un veikala darbinieces radinieku devās apsekot teritoriju. Pēc neilga laika vīrieši pamanīja divas personas, kuras skriešus šķērso ceļa braucamo daļu. Pārmeklējot teritoriju, likumsargs sadzirdēja čaboņu, kura nāk no grāvja puses. Ejot grāvja virzienā, tika pamanīta tumšas krāsas jaka, kura bija apsegta ar sauso zāli. Bija skaidrs, ka tā ir meklējamā persona, kura slēpās no policijas darbiniekiem.

Kamēr minētā persona tika aizturēta un tai uzlika roku dzelžus, ekipāža, kura vēlāk ieradās notikuma vietā, uzsāka otras personas meklēšanu. Likumsargi izdzirdēja, ka kāds tālumā pārvietojas pa krūmiem. Dodoties skaņas virzienā, persona uzsāka bēgšanu, savukārt Valsts policijas amatpersonas tai sekoja. Aizdomās turētā persona tika panākta un tai uzlikti roku dzelži.

Abas aizdomās turētās personas, 1988.gadā dzimis vīrietis un 1994.gadā dzimis vīrietis, tika aizturēti no nogādāti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknī. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par laupīšanas mēģinājumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Personas jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā un abiem vīriešiem ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:37

Jaunākās diskusijas