Policija atklāj, cik neiedomājami rīkojies kāds taksometra šoferis Latvijā

tautaruna.lv 18.decembris 2018, 17:35
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
9. decembrī Valsts policija saņēma informāciju no cietušās sievietes par to, ka viņai ar gāzes ieroci uzbrucis taksometra vadītājs un vēlāk viņas meitai atņēmis naudu.

Policisti noskaidroja, ka naktī uz 9. decembri taksometra vadītājs sievieti atvedis uz dzīvesvietu. Pasažiere sacījusi, ka viņai līdzi neesot naudas, tāpēc solījusi aiziet tai pakaļ uz dzīvokli un atnest. Tiesa gan viņa tā arī nav atgriezusies.

Nākamajā dienā saniknotais taksists atbraucis uz daudzdzīvokļu māju Rīgā, Ziepniekkalnā, kur dzīvo šī sieviete, uzmeklējis viņas dzīvokli un piezvanījis pie durvīm. Pēc tam, kad viņa bija atvērusi durvis, taksists devies iekšā dzīvoklī, iešāvis ar gāzes ieroci viņai rokā un pieprasījis atdot parādu. Ņemot vērā, ka cietušajai tobrīd nebija naudas, palīdzību piedāvāja viņas meita, kura tobrīd atradās dzīvoklī. Sievietes meita piekrita doties līdzi taksistam uz kiosku, lai samainītu naudu un atdotu viņam prasītos četrus eiro.

Taksists palika sēžam automašīnā, tikmēr sieviete aizgāja uz kiosku iegādāties kādu nieku, lai izmainītu naudu. Kad sieviete atgriezās automašīnā un sniedza vīrietim prasītos četrus eiro, viņš pamanīja, ka viņai ir vairāk naudas, pēc kā pielika gāzes ieroci sievietei pie deniņiem un pieprasīja to atdot. Tādējādi kopumā tika nolaupīti 47 eiro.

Saņemot informāciju par notikušo, Rīgas Zemgales iecirkņa policisti noskaidroja iespējamā ļaundara identitāti un tajā pašā dienā viņu aizturēja. Aizturētais ir dzimis 1970. gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ņemot vērā, ka tiesa atteica vīrietim piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Cietusī sieviete pēc notikušā bija saņēmusi mediķu palīdzību.

Likumsargi arī norāda, ka aicina iedzīvotājus šādas sadzīviskas situācijas nerisināt ar vardarbību. Ja nākas sastapties ar, iespējams, negodprātīgiem klientiem, nekavējoties ziņot par to policijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas