Īrijā noslēgusies latviešu volejbolista nāves apstākļu izmeklēšana

tautaruna.lv 8.decembris 2018, 10:30
 
Ekrānuzņēmums no evoke.ie
Noslēgusies izmeklēšana saistībā ar traģisku satiksmes negadījumu pagājušā gada 1.februārī, kurā dzīvību zaudēja latviešu volejbolists Valdis Gabranovs, vēsta portāls Baltic-Ireland.ie.

Pēcnāves ekspertīzē tika atklāts, ka bojā gājušais bija lietojis alkoholu, un izmeklētāji konstatēja, ka avārijas brīdī viņa automašīnas salonā atradās atvērta degvīna pudele, vēsta portāls.

Gabranovs atradās pie stūres automašīnai "Volkswagen Passat", kura 2017.gada 1.februārī uz Dublinas apkārtnē sadūrās ar pretimbraucošu "Audi" markas automašīnu. Viņa vadītais auto brauca pa pretējo ceļa pusi.

Tiesa uzklausīja liecinieku, kurš dažas minūtes pirms traģiskās avārijas bija vērojis, kā Gabranova vadītais auto ietriecas apgaismes stabā. Vadītājs pēc sadursmes izkāpis no automašīnas un mēģinājis izvilkt zem transporta līdzekļa iesprūdušu ceļazīmi. Kad tas neizdevās, Garbranovs iekāpis auto un aizbraucis ar visu ceļazīmi, nogriežoties pa kreisi, kur pēc dažiem simtiem metru notika sadursme. Sadursmē ievainojumus guva arī trīs cilvēki - sieviete un divi vīrieši, kuri atradās automašīnā "Audi".

Izmeklētājs tiesai pastāstīja, ka Gabranovs nebija piesprādzējies, brauca pa ceļa pretējo pusi, viņa automašīna bija nopietni bojāta jau pēc pirmās sadursmes ar laternu stabu un tās durvju nodalījumā atradās atkorķēta degvīna pudele.

Tiesu medicīnas ekspertīze parādīja, ka Gabranova nāves iemesls bija sirds aritmija, kuru izraisīja sirds labā kambara trauma savienojumā ar smagu alkohola intoksikāciju.

Tiesa uzklausīja Gabranova dzīvesbiedres liecību, ka laikā, kad notika avārija, vīrietis strādāja ļoti garas stundas, bet naktīs cieta no bezmiega. Viņš cietis stipras sāpes un lietojis pretsāpju medikamentus.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas