Medmāsiņa nejauši nogalina pacientu, ievadot nepareizas zāles

tautaruna.lv 6.decembris 2018, 18:00
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), kādā Tenesijas štata slimnīcā, veicot negaidītu pārbaudi, atklājies, ka medmāsa pacientam iešpricējusi nepareizas zāles, tas rezultējies ar letālu iznākumu, ziņo "Tech Times".

Vanderbiltas universitātes Medicīnas centra Nešvilā darbinieki ir kā uz adatām šī gadījuma dēļ, kad medmāsa, nejauši ievadot pacientam augstu neatbilstošu zāļu devu, to nonāvējusi pērnā gada decembrī. Atsaucoties uz šo negadījumu, ASV federālās veselības aģentūra ir tai uzlikusi "riska statusu" līdz tam brīdim, kamēr medicīnas centrs novērsīs trūkumus.

30. novembrī aģentūra paziņoja, ka ir akceptējusi uzlabojumu plānu, kuru piedāvājusi slimnīca.Tostarp autsaucoties uz ziņojumu, zināms, ka kāds pacients tika uzņemts slimnīcā pagājušā gada 24. decembrī, sūdzoties par nežēlīgām galvassāpēm, kuras izraisījusi hematoma smadzenēs jeb galvas trauma.

Pēc divām dienām pacients tika nogādāts radioloģijas departamentā, lai veiktu izmeklēšanu.

Pēcāk pacients lūdzis zāles, kas apslāpētu bailes no klaustrofobijas. Ārstējošais terapeits lūdza medmāsai iešpricēt pacientam divus miligramus zāļu, kas palīdzētu mazināt stresu. Taču medmāsa nokļūdījās un tā vietā pacientam ievadīja 10 miligramus zāļu, kuras parasti izmanto, lai atslābinātu operējamā muskuļus operācijas laikā.

"Pacienti var piedzīvot spēcīgas bailes līdz pat brīdim, kad vairs nevar paelpot. Viņi arī var sajust sāpes," vēsta ziņojums, kurā aprakstīts, cik iedarbīgas ir minētās zāles.

Vēlāk pacients piedzīvoja sirdsdarbības apstāšanos un nomira. Slimnīca informējusi upura ģimeni par notikušo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:13

Jaunākās diskusijas