Narkomāns aplaupa dzīvokli un izlec pa otrā stāva logu

tautaruna.lv 20.novembris 2018, 13:50
 
Pixabay
Pagājušajā sestdienā, 17. novembrī, Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa dežūrdaļā tika saņemta informācija no kāda Kauguru mikrorajona iedzīvotāja, ka viņam nolaupīta nauda un mobilais telefons.

Cietušais iepriekšējā dienā bija iepazinies ar kādu vīrieti un piedāvājis viņam lietot alkoholiskos dzērienus pie sevis mājās. Sestdienas rītā ciemiņš nolēmis aplaupīt savu tikko iepazīto paziņu - nodarot miesas bojājumus, viņš nolaupījis telefonu un 145 eiro. Cietušais centies vainīgo aizturēt, aizslēdzot sava dzīvokļa durvis, taču garnadzi tas nav apturējis - viņš ar iegūto izlēcis ārā pa otrā stāva logu un aizbēdzis projām. Cietušais vīrietis par notikušo nekavējoties ziņoja Valsts policijai.

Likumsargi uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu un drīz vien netālu no notikuma vietas aizturēja vīrieti ar nolaupītajām mantām. Mobilais telefons un nauda tika atgriezta tās īpašniekam. 1987. gadā dzimušais aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par laupīšanām un narkotisko vielu neatļautu lietošanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Vakar, 19. novembrī, aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas