Pēc avārijas 13 gadus vecs zēns uz mūžu paliek par invalīdu; vainīgo nesoda

tautaruna.lv 15.novembris 2018, 15:11
 
F64
13 gadus veco Rūdolfu uz gājēju pārejas notrieca policists Aleksejs Roščins. Pēc avārijas zēns uz mūžu palicis par invaldū, savukārt vainīgais tā arī sodu nav saņēmis, vēstīja LTV Panorāma.
Tobrīd astoņus gadus vecais puika devās pie mammas, kad Roščina vadītais auto viņu uzmeta gaisā. Tas notika uz gājēju pārejas pie Saulkrastu sākumskolas un vidusskolas. Trieciens viņu aizsvieda 20 metrus, un pat ārsti reanimācijā neticēja, ka zēns izdzīvos. Viņš izķepurojās, taču vairs nav tas puika, kas bija. Zēns uz skolu tagad iet ar asistentu.

"Rūdolfam trīc rokas, ir spastikas traucējumi, korekcijas traucējumi, smadzeņu bojājumi, baltās vielas plīsums. Var salīdzināt Rūdolfa galviņu, vecam cilvēkam kad "parkinsons" ir..." stāstīja cietušā mamma Inga Pogoda.


Lietu skata jau vairākus gadus. Lai gan satiksmes negadījumiem tas nav raksturīgi, Rīgas apgabaltiesa autovadītājam piesprieda nevis nosacītu, bet reālu divu gadu cietumsodu un 30 tūkstošus eiro kompensāciju zēna ģimenei. Roščins spriedumus pārsūdzēja, un Augstākā tiesa, norādot uz dažām juridiskām niansēm, lietu nosūtīja atkārtotai izskatīšanai.

"Nav atjaunots nekāds kriminālais taisnīgums. Pēc divām nedēļām būs pieci gadi, kopš tas notika, un neviens nav vainīgs, uzdodot tiesā jautājumu pašam, izrādās, vainīgi ir visi citi - skola, pašvaldība, māte, kas iedevusi naudiņu, lai var aizskriet puika kaut ko nopirkt, un nav neviens tiesas spriedums, un praktiski nav izmaksāta nekāda OCTA atlīdzība, kas pienākas negadījumā cietušajam," norādīja cietušā zēna pārstāvis Indulis Balmaks.

Zēnam pašlaik ir 13 gadu. Viņam regulāri nepieciešama rehabilitācija, un morālā kompensācija dotu iespēju puiku aizvest arī uz terapiju Čehijā. Mamma viņu audzina viena un visus izdevumus sedz no algas un invaliditātes pabalsta, kas Rūdolfam pēc avārijā gūtajām traumām piešķirts uz mūžu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas