Liepnieks izvirza versijas par to, kurš nogalināja Bunkus

tautaruna.lv 1.novembris 2018, 7:13
 
Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency
2018.gada 30.maija rītā pie Rīgas Meža kapiem tika nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību. Kamēr policija turpina izmeklēšanu slepkavības lietā, tikmēr mājaslapā "puaro.lv" Jurģis Liepnieks publicējis rakstu, kurā izsaka versijas par to, kurš atbildīgs par notikušo.

"Versiju ir daudz, sākot ar privāto dzīvi un to, ka Bunkus slepkavību pasūtījis kāds greizsirdīgs vīrs, kura sievai it kā esot bijušas romantiskas attiecības ar Mārtiņu, un beidzot ar dažādiem vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem, kas palikuši neapmierināti pēc Trasta komercbankas likvidācijas, nesaņēmuši visu naudu un tagad atriebušies. Tiek pat minēti uzvārdi un dažādas Aizkaukāza valstis, no kurienes šī atriebība varētu būt nākusi," raksta J.Liepnieks.

Tas viss man liek domāt, ka versijas par mīļākajām un nez kādiem tur kaukāziešiem ir tikai informatīvs piesegs, kas gluži vai piederētos tik profesionāli un tik augstā līmenī izpildītai slepkavībai.

"Tāpat kādu brīdi figurēja versija, ka notikusi rēķinu kārtošana starp vietējiem maksātnespējas administratoru grupējumiem. Nekādu faktoloģisku apstiprinājumu nav nedz mītiskajām Bunkus mīļākajām ar supergreizsirdīgajiem vīriem, nedz arī kādiem Aizkaukāza ļaunajiem. Par pēdējiem es apjautājos dažiem Latvijā ļoti ietekmīgiem attiecīgā reģiona pārstāvjiem, kas būtu bijuši pirmie, pie kuriem problēmu gadījumā pēc palīdzības vērstos šī reģiona cilvēki. Viņi šo versiju noraida un viņiem noteikti var ticēt tik nopietnos jautājumos."

"Tas viss man liek domāt, ka versijas par mīļākajām un nez kādiem tur kaukāziešiem ir tikai informatīvs piesegs, kas gluži vai piederētos tik profesionāli un tik augstā līmenī izpildītai slepkavībai. Es esmu ticies arī ar Bunkus ģimenes pārstāvjiem. Arī viņi pēc rūpīgas iedziļināšanās visā pieejamajā informācijā kategoriski noraida šīs versijas," "puaro.lv" publicētajā rakstā uzsver J.Liepnieks.

Viņš arī norāda, ka eksperti, ar kuriem sanācis aprunāties norādījuši, ka M.Bunkus noslepkavots īpaši demonstratīvā veidā. "Eksperti ir vienisprātis, ka Mārtiņa Bunkus slepkavība ir speciāli izdarīta šādā vietā, lai skaidri nodotu vēstījumu par to, kādas iespējas ir slepkavības organizētāju un pasūtītāju rīcībā, cik ļoti viegli viņiem ir īstenot šādu slepkavību Latvijas policijas acu priekšā un uz ko viņi ir gatavi iet, lai sasniegtu savus mērķus."

Tas savukārt noved mūs pie versijas, uz kuru 28. oktobrī norādīja raidījums “Nekā personīga”. "Skaidrs, ka viss izklāstītais ir tikai versija. Bet teikšu atklāti, man paliek neomulīgi no tā, cik baisi ticama tā ir," raksta beigās norādījis J.Liepnieks. Pilns raksts lasāms šeit.

Jau vēstīts, ka raidījums "Nekā Personīga" informēja, ka slepkavības lietā tiesisko palīdzību Latvijas policijai sniedz Lietuva, Polija, Vācija un vēl divas valstis. Palīdzība esot prasīta arī ASV Federālajam izmeklēšanas birojam, jo Bunkus februāra beigās Vašingtonā ticies ar kādu bijušo ASV Valsts departamenta darbinieku, lai runātu par "ABLV bank" un Bunkus kā iespējamu tās likvidatoru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas