Jaunākā informācija Indijā nogalinātās latvietes lietā

tautaruna.lv 10.oktobris 2018, 18:15
 
facebook.com
Pirms vairākiem mēnešiem gan Latvijas, gan ārvalstu mediji vēstīja par latvietes Līgas Skromanes nežēlīgo slepkavību Indijā. Izrādās, ka mirušās sievietes draugs kategoriski neuzticas Indijas iestādēm un pats uzsācis izmeklēšanu, vēsta portāls "Baltic-Ireland."

Medijs informē, ka Līgas draugs Endrū Džordans katru dienu strādā, lai atklātu, kas patiesībā ar Līgu noticis. “Es nevaru to tā atstāt. Es drīz atgriezīšos Indijā.”

Kā jau stāstīts, Latvijas pilsone Līga Skromane pazuda šī gada 14.martā Indijas dienvidos, Keralas štatā, kur bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Īrijā dzīvojošā latviete, kas cieta no smagas depresijas, atstāja ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā. Kāds autorikšas vadītājs pastāstīja policijai, ka viņš aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, taču arī tur policija nespēja pazudušo atrast.

Vairāk nekā pēc mēneša sievietes sakropļotais līķis bez galvas tika atrasts upes krastā Keralas štata Thiruvananthapuramas pilsētā. Indijas policija veica izmeklēšanu un par Līgas slepkavību aizturēja un apsūdzēja divus vietējos vīriešus.

Līgas draugs uzskata, ka izmeklētāju izvirzītajā versijā par notikušo ir vairākas dīvainības.

Policija apgalvo, ka abi apsūdzētie vīrieši atzinušies, ka satikuši Līgu pludmalē, pēc tam aizvilinājuši uz mangrovju mežu uzsmēķēt marihuānu, vairākkārt viņu izvarojuši un nejauši nožņauguši, mēģinot savaldīt sievietes pretošanos. Pēc tam līķi pakāruši kokā, mēģinot imitēt pašnāvību.

Līgas draugs uzskata, ka izmeklētāju izvirzītajā versijā par notikušo ir vairākas dīvainības. “Abi aizdomās turētie teica, ka viņi “visu dienu izvaroja sievieti”, bet viens no viņiem devās mājās un atnesa dārgu itāļu dizainera vilnas džemperi, kad viņa pateica, ka viņai ir auksti. Ja jūs kādreiz uzbruktu kādam, es domāju, ka maz ticams, ka jūs pēkšņi sāktu rūpēties par upura temperatūru. Tas notika 35° C - nebija auksts pat naktī.”

Viņš apšauba arī oficiālo teoriju, ka Līga tika nogalināta tajā dienā, kad viņa pazuda.

Endrū arī kategoriski noraida versiju, ka sieviete nogalināti nejauši. Pēcnāves ekspertīze apstiprināja, ka Līgas nāves iemesls bija spēcīga trauma viņas kaklam, kā rezultātā tika saplēsti nervi un salauzti vairogdziedzera skrimšļi. Traumas nopietnība neatbilst versijai par nejaušu nogalināšanu, mēģinot sievieti savaldīt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:28

Jaunākās diskusijas