Izskan versijas! Kādēļ, rokot aku, Daugavpils pusē gāja bojā divi vīrieši?

tautaruna.lv 23.septembris 2018, 12:43
 
F64 Photo Agency
Kā iepriekš ziņots, pagājušās nedēļas nogalē, rokot aku, Daugavpils novadā gājuši bojā divi vīrieši un cietis nepilngadīgais. Raidījums "Degpunktā" skaidro notikušā iemeslus.

Sākotnēji informācija liecināja, ka viens no vīriešiem racis aku, bet otrs centies viņam palīdzēt, jo racējam palicis slikti. Taču abi gājuši bojā, ieelpojot ogļskābo gāzi. Sniegt palīdzību centies arī nepilngadīgais, viņš laikus izglābts un ir nogādāts medicīniskajā iestādē. Valsts policija informēja, ka bojāgājušie ir dzimuši 1969. un 1945.gadā, savukārt nepilngadīgā vecums netiek atklāts.

Negadījums noticis privātajā teritorijā Daugavpils novada Lauceses pagastā sestdien, 15.septembrī. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Rīgas Tehniskās universitātes docents Ilmārs Gorda raidījumam "Degpunktā" uzsver, ka iespēja, ka ogļskābā gāze jeb CO2 savairojas cilvēkam letālā koncentrācijā, ir iespējama, īpaši - tik šaurā telpā kā aka.

Nav zināms, kā ugunsdzēsēji glābēji noteica, ka vīriešu nāves iemesls bija saindēšanās tieši ar ogļskābo gāzi, taču Gorda atklāj, ka pieredzējuši eksperti to var noteikt pāris sekunžu laikā, jo CO2 atstāj acīmredzamas sekas uz mirušā cilvēka ādas. Tā iekrāsojoties sarkana, jo indīgā gāze baltos asins ķermenīšus - leikocītus - iznīcina, asinsritē atstājot vien sarkanos eritrocītus, vēsta raidījums.

Izskan arī cita versija par abu vīru nāves cēloni, par vainīgo nosaucot purva gāzi jeb metānu, kas lielā koncentrācijā var noindēt cilvēku itin viegli, taču docents uzsver, ka metāns nemēdz slāņoties zemāk par gaisu, proti, atrasties akas dziļumā.

Avots: "Degpunktā"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas