VIDEO: Draugs nogrūž meiteni no tilta; gūtas smagas traumas

tautaruna.lv 12.augusts 2018, 14:10
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / F64 Photo Agency
Kamēr Latvijā turpinās akcija "Pārgalvis=Bezgalvis", kurā tiek pievērsta uzmanība smagām sekām, kas rodas pārgalvīgi lecot ūdenī, tikmēr ASV mediji publicējuši video, kurā redzams, cik neapdomīgi rīkojas jaunieši, kuri no tilta nogrūduši meiteni.
Brīdī, kad viena no meitenēm izlemj, ka nevēlas no tā lekt lejā, kāds no draugu barā esošajiem cilvēkiem viņu nogrūž lejā.

Trešdien, 8.augustā, vairāki ASV mediji publicējuši šokējošu video, kurā redzams, ka vairāki jaunieši atrodas uz aptuveni 18 metrus augsta tilta. Brīdī, kad viena no meitenēm izlemj, ka nevēlas no tā lekt lejā, kāds no draugu barā esošajiem cilvēkiem viņu nogrūž lejā.

Par laimi jauniete izdzīvoja, tomēr nu viņai priekšā garš atlabšanas process. Zināms, ka viņai ir piecas lauztas ribas, caurdurta plauša, tāpat gūtas vēl vairākas traumas. Par notikušo sākta izmeklēšana.

Jau vēstīts, ka šovasar Slimību profilakses un kontroles centrs(SPKC) Latvijā sācis kampaņu “Pārgalvis=Bezgalvis”, lai pievērstu uzmanību smagajām sekām, kas rodas pārgalvīgi lecot ūdenī, kā arī neapdomīgi sportojot bez aizsargekipējuma.

Statistikas dati liecina, ka 90% gadījumu smagas traumas, lecot ar galvu ūdenī, gūst vīrieši. Vidējais šādi cietušā vīrieša vecuma ir 30 gadi. Pēdējā laikā katru gadu šādi cieš 20 - 30 cilvēku. Vieglākā gadījumā tiek gūti sasitumi vai smadzeņu satricinājums, bet smagākos gadījumos lēcienā cietušais iet bojā vai gūst nopietnu mugurkaula lūzumu, kas atstāj ilgstošas sekas, tai skaitā invaliditāti. Galvenā motivācija, kāpēc jauni cilvēki lec uz galvas ūdenī, ir kompānijas iedrošinājums, alkohola ietekme, vēlme pašapliecināties, pārliecība par peldēšanas prasmēm, pārliecība, ka peldvieta ir pazīstama, norāda SPKC.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas