Vīrietis, kurš iedveš bailes Lizumā, iespējams, prostitūcijai vervējis nepilngadīgās

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 9.augusts 2018, 14:51
 
pixabay.com
Gaismā nākuši satraucoši fakti par citiem iespējamiem likumpārkāpumiem, ko, iespējams, pastrādājis recidīvista slavu iemantojušais Dainis Mazulis no Lizuma pagasta, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Gaidot izmeklēšanas rezultātus par iespējamu dēla slepkavību, cenšoties iegūt apdrošināšanas atlīdzību, policija gūst pierādījumus, ka Mazulis vervējis sievietes prostitūcijai. Viņa māte stāsta, ka arī nepilngadīgas meitenes.

Aizvadītā gadsimta 90. gados viņš ar paštaisītu spridzekli uzspridzināja savu dzīvesbiedri

Jau ziņots, ka 2016. gadā Gulbenes novada Lizuma pagasta Velēnās, veldzējoties kublā, nositoties ar elektrību, gāja bojā Daiņa 19 gadus vecais dēls un viņa draudzene. Vīrieša dēla dzīvība bija apdrošināta, labuma guvējs jaunieša nāves gadījumā - tēvs. Tāpat tajā pašā gadā uguns nopostīja dzīvojamo māju saimniecībā, kas arī bija apdrošināta. Policija izmeklē iespējamo noziegumu, vai pastrādātās zvērības bijušas saistības ar centieniem iegūt apdrošināšanas atlīdzības.

"Bez Tabu" vēsta, ka Dainim Mazulim ir tumša pagātne. Aizvadītā gadsimta 90. gados viņš ar paštaisītu spridzekli uzspridzināja savu dzīvesbiedri. Slepkavības motīvs bija 2000 latu apdrošināšanas nauda, ko civilsievas nāves gadījumā saņemtu tieši viņš. Tolaik tiesa viņam piesprieda 20 gadus aiz restēm, tomēr par labu uzvedību ieslodzījuma vietā tika atbrīvots jau pēc 10 gadiem.

Šovasar vīrietis ir ieslodzījumā, tomēr nevis par iespējamo jauniešu slepkavību, bet gan par citu iespējamu briesmīgu noziegumu, aiz restēm gaida tiesas spriedumu. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē informē, ka, izmeklējot lietas par mīklaino jauniešu nāvi un mājas nodegšanu, savākti pierādījumi, ka Dainis Mazulis nodarbojies ar daiļā dzimuma pārstāvju iesaistīšanu prostitūcijā. Pirmās instances tiesa viņu jau atzinusi par vainīgu šajā lietā, tomēr nu to skata otrajā instancē, Vidzemes apgabaltiesā, jo Mazulis lemto pārsūdz.

Pirmā instance lēmusi, ka par visu triju noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu piemērojams sods: brīvības atņemšana uz astoņiem gadiem, probācijas uzraudzība uz diviem gadiem, kā arī kustamās un nekustamās mantas konfiskācija. Pirmās instances spriedumu Dainis Mazulis pārsūdz, tāpēc tas nav stājies spēkā. Lietas izskatīšana Vidzemes apgabaltiesā notiks šā gada 22. oktobrī, slēgtā sēdē.

Kamēr Dainis Mazulis galējo tiesas lēmumu gaida aiz restēm, viņa saimniecību pieskata māte, sirmgalve Vizma Mazule. Viņa stāsta, ka ”ar tām meitenēm kaut kas tur bija”.

”Ar tām meitenēm kaut kas tur bija. Meitenes vedis uz Vāciju seksa jautājumā. Viena daļa zināja, ka brauc seksa jautājumā, otra daļa - nezināja. Es būtībā nezināju, ka viņš vervē tās meitenes. Dainis man teica, ka meitenes prasījušas, lai aizved piepelnīties. Bija gan sievietes, gan vēl meitenes. It kā viena otra pilngadīga neesot bijusi, bet augums bija atbilstošs, kāds ir pilngadīgām meitenēm. Vietējās meitenes tās nebija. No citurienes, no pilsētas,” par dēla Daiņa iespējamo jau kārtējo noziegumu stāsta māte Vizma.

Lūgta komentēt iespējamo jauniešu nonāvēšanu un mājas nodedzināšanu, tādējādi cenšoties iegūt apdrošināšanas atlīdzību, ko aizvien izmeklē Valsts policija, Daiņa māte noraida šos dēlam inkriminētos noziegumus. Tomēr, ja tiesa atzīs viņu par vainīgu arī šajās lietās, māte saka, ka, ”bez šaubām, tajā jautājumā es viņu, kā saka, neatbalstīšu, ka pats savu dēlu nogalināja.” Tomēr māte piebilst, ka uzspridzināt dzīvesbiedri 90. gados dēlu esot pamudinājis viņa tēvs, Vizmas vīrs, kurš esot bijis ”briesmīgs cilvēks”.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:13

Jaunākās diskusijas