Studentes nāve Mangaļsalā: Māsa pastāsta jaunus faktus

tautaruna.lv 7.augusts 2018, 18:03
 
EPA/ SCANPIX
2017.gada 23.novembrī pa ceļam no mājām Vecmilgrāvī uz augstskolu "Turība" pazuda 19 gadus vecā rīdziniece Sintija Bāliņa. Pēc vairākām dienām meitene atrasta mirusi. Šodien viņas māsa portālam "nra.lv" sniegusi jaunāko informāciju par to, kas noskaidrots izmeklēšanas gaitā.
"Jau sākotnēji man un manai ğimenei šķita, ka kaut kas nerit gluži tā, kā vajadzētu. Bet toreiz šie minējumi bija bez konkrētiem pierādījumiem," saka sievietes māsa.

Neilgi pēc pazušanas Sintijas meklēšanā iesaistījās gan viņas tuvinieki, gan policija, gan organizācija "bezvēsts.lv". 26.novembrī viņa atrasta Mangaļsalas apkārtnē bez dzīvības pazīmēm. Par notikušo sākta izmeklēšana.

"Jau sākotnēji man un manai ğimenei šķita, ka kaut kas nerit gluži tā, kā vajadzētu. Bet toreiz šie minējumi bija bez konkrētiem pierādījumiem.Marta beigās lietu izbeidza uz nelaimes gadījuma pamata," portālu informē mirušās meitenes māsa.

bezvēsts.lv

Tika rakstītas sūdzības prokuratūrā, līdz beidzot ģimenei ļauts iepazīties ar šīs krimināllietas materiāliem. "Īsumā atstāstot-cert.lv tik tiešām bija atklājuši, ka māsas datoram un planšetei tik tiešām tika attālināti uzbrukts, un profils, uz kāda vīrieša vārda, kurā ir iekšā māsas bildes,un kurā bija posts par suicīdu, nekad nav apmeklēts no māsas un mātes viedierīcēm.Un paradokss ir tajā, ka izmeklētēja sākotnēji sacīja, ka tas ir māsas profils.Lieki piebilst, ka profils arī tagad tiek lietots...Bet tas būtu pats mazākais," uzsver Sintijas māsa.

Kā izrādās, tad eksperti atzinumā arī norādījuši, ka 19 gadus vecā meitene mirusi vardarbīgā nāvē. "Sintijai konstatēti vairāku nobrāzumi, ir norādīts, ka īsi pirms nāves notikuši sitieni ar cietu, trulu priekšmetu dažādās ķermeņa daĺās, asins izplūdums, kas varēja rasties neilgi pirms nāves trula cieta priekšmeta iedarbības rezultātā."

Nāve varēja iestāties 24.novembrī no vispārējas ķermeņa atdzišanas, teiks lietas materiālos. Lietiskie pierādījumi- pudele, prezervatīvs, krūze ar vāciņu tikuši iznīcināti, atklāj Sintijas māsa Monta.

Lai gan bijis zināms, ka pazušanas dienā sievietei līdzi bijuši mācību materiāli, mobilais telefons, tie nav atrasti. Kā izrādās, tad arī sakaru operatora "Bite" sniegtā informācija liecinot, ka Sintijas telefons izmantots līdz pat novembra beigām.

"Nesaprotami arī tas, ka izmeklētāji neprasīja liecības Sintijas bijušajam draugam un bērnības draudzenei no mūzikas skolas.Un nepazīstama puiša, kas ieradās uz bērēm, liecību lietas materiālos vienkārši neielika," norāda viņas māsa.

"Pamatojoties uz šo informāciju rakstījām sūdzību prokuraturā, kura atzina, ka lieta izbeigta nelikumīgi, taču mums atsaka tās izskatīšanu citā iecirknī, kur saskatām interešu konfliktu."

Sintijas māsa vēloties informēt sabiedrību, ka lieta tiks izskatīta vēlreiz.
"Neuzskatu, ka tas ir nelaimes gadījums.Un ja šis iespējamais varmāka, ir uz brīvām kājām, kur ir garantija, ka necietīs vēl kāds cilvēks."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas