Vecāku reliģiskās pārliecības dēļ mazulis zaudē dzīvību

tautaruna.lv 11.jūlijs 2018, 22:30
 
Pixabay
2017.gada martā 24 gadus vecā Sāra Mičela savu vecāku mājā Oregonā pasaulē laida divas pāragri dzimušas dvīņu meitenes, Džiniferu un Evelīnu. Meitenes piedzima septiņas nedēļas par agru, vēsta “Buzzfeed”.

Dzemdībās klāt bija 21 gadu vecais Sāras vīrs Treviss Mičels, kā arī 60 cilvēki, kuru skaitā bija pāra ģimene, Kristus sekotāju baznīcas draudze un trīs dzemdību asistenti.

Kristus sekotāju baznīca tic dziedēšanas maģijai un atsakās no mūsdienu medicīnas, tā vietā piekopjot lūgsnas un ieeļļojoties ar eļļu.

Sāra Mičela nebija veikusi ultrasonogrāfiju un nezināja, ka viņai būs dvīņi. Visa viņas gatavošanās dzemdībām bija grāmatas “Ko gaidīt, kad esi gaidībās” lasīšana.

Pēc dzemdībām gan Džiniferai, gan Evelīnai radās elpošanas traucējumi. Draudzes locekļi ieeļļoja Džiniferu un lūdzās, lai viņai kļūtu labāk. Neviens no klātesošajiem neizsauca ātro palīdzību vai nesteidzās pie ārstiem.

Džinifera nomira četras stundas pēc nākšanas pasaulē.

Treviss turēja rokās savu mirstošo meitiņu. “Es zināju, ka viņa ir mirusi, kad viņa vairs neraudāja,” izmeklētājiem stāstīja jaunais tēvs.

Draudzes vecākais paziņoja par Džiniferas nāvi varas iestādēm, kas vēlāk atrada Sāru savā guļamistabā, auklējot mirušo zīdaini. Mājās esošie vairījās atbildēt uz izmeklētāju jautājumiem un noraidīja viņu ieteikumus aizvest otru mazuli pie ārstiem.

Varas iestādes sazinājās ar likumsargiem, kuri tad pārliecināja ģimeni vērsties pie mediķiem. Kad Evelīna nonāca slimnīcā, viņas stāvoklis uzlabojās un viņa tika nodota audžuvecākiem.

Šogad gan Sāra, gan Treviss atzina savu vainu notikušajā traģēdijā. Pārim piesprieda vairāk nekā sešus gadus cietumā.

A post shared by BuzzFeed News (@buzzfeednews) on

“Mums būtu vajadzējis vērsties pie ārstiem, tāpat arī ikvienam no draudzes to būtu vajadzējis darīt,” atzina Mičelu pāris.

Lai gan reliģiskās pārliecības dēļ viņi liedza medicīnisko palīdzību savai meitiņai, tas neattiecās uz ģimenes kaķi un suni, kuri gan tika vesti pie veterināra.

Džinifera ir viens no četriem bērniem, kuri pēdējo deviņu gadu laikā ir zaudējuši dzīvības, jo viņu vecāki ir lieguši bērniem mediķa uzmanību. Viens no šiem mazuļiem ir Sāras Mičelas māsas Šenonas un svaiņa Deila Hikmena dēls Deivids, kurš 2011.gadā devās viņā saulē astoņas stundas pēc nākšanas pasaulē, jo arī viņš bija dzimis pāragri.

Tajā pašā gadā tika sodīti Rebeka un Timotijs Veilandi, jo viņu meitas Aleinas redze bija nelabojami sabojāta pēc tam, kad vecāki nelikās ne zinis par audzēju meitas kreisajā acī.

2010.gadā Džefrijs un Mārsija Bīglija tika sodīti pēc tam, kad viņu 16 gadus vecais dēls Nīls nomira no neārstēta aizsērējuma zarnu traktā.

2009.gadā Karlam Brentam Vortingtonam piesprieda 60 dienu ciemtumsodu pēc tam, kad viņa meita Ava nomira no neārstētas pneimonijas un asins saindēšanās.

Sāra un Treviss Mičeli ir pirmie, kas no Kristus sekotāju draudzes ir atzinuši savu vainu un pieņēuši kriminālatbildību.

Draudzi Oregonā nodibināja Sāras Mičelas vectēvs. Šis kristietības atzars veidojies 19.gadsimtā un neatzīst moderno medicīnu, ticot, ka ticība var izārstēt. Vietējais laikraksts aprēķinājis, ka 21 no 78 draudzes kapsētā apbedītajiem bērniem, kuri miruši no 1995. gada līdz 1998.gadam, būtu varējuši izdzīvot, ja laicīgi būtu apmeklēts ārsts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas