Uzņēmējs par Bunkus: Viņš mīlēja naudu, par daudz mīlēja

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 5.jūnijs 2018, 9:30
 
Publicitātes foto
Sociālajos tīklos raisās dažādas diskusijas par nogalinātā advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus lietu. Cilvēki turpina šķetināt, kādi bija Bunkus nodarbošanās paņēmieni un karjeras plāni. Tāpat ar pārdomām dalās tie, kuri Bunkus pazina personīgi.

Uzņēmējs Gundars atceras, kad 2004. gadā iepazinās ar Mārtiņu Bunkus - 24 gadus veco topošo juristu, kurš vēl studēja Latvijas Universitātē. Uzņēmējam bija nepieciešami jurista padoms.

Mārtiņ, Tu neesi biznesmenis, Tu esi advokāts! Tu nedrīksti naudu stādīt augstāk par savu profesionālo darbību!

"Jau pēc pirmās sarunas es sapratu, - jā, tas ir tas, ko vajag! Viņš saprata mani un manas idejas no pusteikuma. Vai tā bija vācu un ASV skolās gūtā pieredze, vai mammas Daces nopelns, vai vienkārši dabas dots ķēriens, - es nezinu, bet labāku un gudrāku juristu es nebiju savā dzīvē saticis!" apgalvo Gundars.

Ekrānšāviņš/Facebook

Vīrietis apgalvo, ka pēc viņa domām advokātam nevajadzēja "līst" maksātnespējas procesa administratoru lietās, taču Bunkus "par daudz mīlējis naudu". "Reiz es viņam, kā 9 gadus vecāks cilvēks, teicu: "Mārtiņ, Tu neesi biznesmenis, Tu esi advokāts! Tu nedrīksti naudu stādīt augstāk par savu profesionālo darbību!" apgalvo Gundars.

Kā iepriekš ziņots, trešdien, 30. jūnijā Aizsaules ielā Rīgā tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Vainīgās personas nav noskaidrotas un policija turpina izmeklēšanu.

Bunkusslepkavībai noziedznieki bija rūpīgi sagatavojušies, par ko liecina gan izvēlētā vieta, gan izmantotās automašīnas nodedzināšana, aģentūrai LETA šādu viedokli pauda Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskā fakultātes asociētais profesors, bijušais Valsts policijas (VP) priekšnieks Aldis Lieljuksis.

Viņš vērtēja, ka izvēlētā vieta kapu ielokā bijusi izraudzīta labi, jo tuvumā nav videonovērošanas kameru. Arī noziegumā izmantotās automašīnas nodedzināšana veikta, lai iznīcinātu smaržu vai DNS pēdas, skaidroja Lieljuksis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas