Policijas atklātajā "točkā" Līvānos skatam paveras briesmīga aina

Portāls nra.lv 13.aprīlis 2018, 10:55
 
Valsts policija
Cīnoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Šonedēļ šādus pasākumus sekmīgi realizēja VP LRP Preiļu iecirkņa darbinieki, likvidējot Līvānos nelikumīga alkohola ražotni, savukārt Rušonas pagastā - nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietu.

VP Preiļu iecirkņa policisti ieguva informāciju, ka Līvānos, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Informācijas pārbaudei tika ierosināts kriminālprocess, kura ietvaros realizēts operatīvo pasākumu kopums. 2018.gada 11.aprīlī likumsargi veica kratīšanu kāda 1979.gadā dzimuša vīrieša īpašumā. Apskatot aizdomās turētā garāžu, policisti konstatēja, ka tajā notiek nelikumīga alkohola ražošana. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 50 litriem gatavās produkcijas - kandžas, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī dažādas alkohola ražošanā izmantotās ierīces. Turpat notikuma vietā tika aizturēta arī iespējamā vainīgā persona.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, likumpārkāpējs šo alkoholu plānoja realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās (t.s. «točkās»). Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 221. panta 3.daļas, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, vai ja to izdarījusi organizēta grupa, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas