Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Vēl šonedēļ meža īpašnieki var ziņot par viņu mežos pērn notikušajām izmaiņām

Līdz 1. februārim meža īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam jāinformē mežniecība, iesniedzot pārskatu, par iepriekšējā gada laikā viņa mežā notikušajām izmaiņām.

Meža likums noteic, ka meža īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam katru gadu ir pienākums VMD iesniegt informāciju par darbībām, kuru veikšanai bija nepieciešams apliecinājums, kas apliecina konkrētās plānotās darbības likumību un ir uzskatāms par šīs darbības atļauju, kā arī par meža bojājumiem, par meža atjaunošanu, par meža ieaudzēšanu, par jaunaudžu kopšanu.

Meža īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam apliecinājums ir nepieciešams, ja vēlas veikt koku ciršanu, iegūt meža reproduktīvo materiālu, rekonstruēt vai celt meliorācijas sistēmas vai citas būves, ja tās var ietekmēt mežu, lietot minerālmēslus un pesticīdus meža zemē, būvēt uzņēmumu (mežsaimniecības) ceļu.

Pārskats par veiktajiem darbiem jāiesniedz par iepriekšējo gadu, un par šīs informācijas patiesumu ir atbildīgs meža īpašnieks. Informācija iesniedzama tajā mežniecībā, kuras teritorijā atrodas īpašums.